PIC reset sorunu

ktu.makina

Üye
Katılım
12 May 2010
Mesajlar
27
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. bitirme projemiz olan esnek üretim sisteminde son hat olan kutulamada pic kullandık diğer robot kolu ve konveyorlerı plc kontrol edıyor . plc grubunun ayrı bır güç kaynağı , pic grubunu ise bizim yaptığımız güç kaynagı besliyor. sistemin (-) lerini birleştirdik. plc grubunda ki 2 tane elektropnomatık yon kontrol valfı enerjılendıgı zaman pic grubu reset atıyor . bu reset sorununu nasıl ortadan kaldırabiliriz ?
 
Merhaba
PIC'i optocoupler ile tamamen izole edebilir misiniz?
 
valf selenoid bobinleri enrjilendiğinde oluşan gürültüler ve bobin bırakırken oluşan ters elektromotor kuvveti yüzündn pic resetlenir.

pic beslemesine mutlaka LC filtre yapmanız gerekir. ayrıca pic i/o larına sinyal giriş ve çıkışları için mutlaka optocoupler kullanmalısın.

piciniz resetleniyor çünkü hiçbir EMI önlemi almamışsınız. bu şekilde önlem alınmayan kartlarda pic,atmel,arm,fpga farketmez hepsi aynı temele dayalı çalışacağından hepsinde sorun yaşarsınız. plc nin içini bir açın bakın nekadar çok komponent göreceksiniz bunların bir kısmı işte bu bahsettiğimiz sorunları bertaraf etmek için konulmuşlardır.
 
Selenoidlere paralel diyot deneyebilirsiniz.Diyodun + ucu besleme + ucuna gelecek şekilde bağlanmalı.Kolay gelsin.
 
Evet haklısınız tam selenoıdler cektiği zaman resetleme durumu oluyor . sistemde gürültülü çalışıyor.önerilerinizi deneyip yeniden rahatsız edebilirim :) .cevaplarınız için teşekkür ederim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst