pic programlamada önerileriniz

arkadaşım ben parsic programınını tavsiye etmem, lojik kapılarla devre kurmana yarıyan bir program ama bu yöntemle çok detaylı işler yapacağını zannetmiyorum...program küçük işlerde yararlı olabilir ama daha üstü içi bence yetersiz
Mesela ne gibi örnekler? Detay verirseniz insanlar için daha faydalı olur.

Ben parsic ile ilgili detayları yazayım.
daha çok endüstriyel uygulamalar için uygundur.
kayan yazı veya grafik lcd uygulamaları yapamazsınız(Henüz test etmedim).
PİC18 Serilerini programlamaz.

Bunun dışında son derece hızlı pic programlarsınız. ASM ile bir ledi yakıp söndürmek için harcıyacağınız zamanla parsicte çok daha fonksiyonel uygulamalar yapabilirsiniz.
Parsic ile PLC kullanılan birçok yerde 20-30 liraya mal edebileceğini bir kart ile bir çok uygulamayı çok kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.
Yok eğer ben pic ile,
Ledli kayan yazı yapacağım.
GRAFİK LCD ile uğraşacağım
diyorsanız parsic size göre değildir.

NOT: CD alanların isimlerini foruma yazmayı uygun bulmadım. Dileyenler imzamdaki sitemde sizden gelenler bölümüne bakabilir.
PARSİC cd'mi alanların bir kaç görüşü
Merhaba,
2 yıla yakın pic programlama ile uğraşıyorum.internet üzerinden pic programlama ile ilgili dökümanları indirdim. kitaplar aldım, bişeyler öğrendiğimi düşünerek dememelere başladım. Ama sonuc sıfır. bir arpa boyu dahi yol gidemmişim. baktım olmayacak. lojik kapılarla devrelerimi yapim dedim. devreler çalışıyor. ama bir noktadan sonra yazılıma ihiyac duyuyorsun yada çok fazla elektronik eleman kullandığın için maliyetler ucuyor....
bu arada plc leri düşündüm çok pahalı fiyatları var ve her marka için değişik programlama dili var ondanda vaz gectim.
Baktım olmuyor pes ettim, yaklaşık 6 ay hiç birşey yapmadan gecti.2008 mart ayı başlarında internette dolaşırken forum sitesinden kolay pic ismini duydum siteyi ziyaret ettim daha birkac satır okumadan. Tamam dedim bu tam benim istediğim şey.
lojik kapıları biraz biliyorsan hic zorlanmadan her istediğini yapabilirsin.
hic düşünmeden siparişimi verdim . 1 hafta içinde setim geldi. şimdi bilgisayar başında hariklar yaratıyorm. hada iki hafta olmadı çok ilginc devreler yapıp deneme kartında denedim. insan birşeyleri gözle görünce yaptığı işten daha fazla zevk alıyor.
eğitim setinde yeterince örnek devre var. o devreleri birleştirip küçük değişiklikler yapıp kombinasyonlar oluşturabiliyorsunuz.
ben sipariş verirken daha önceki tecrübelerimden dolayı içimde genede bir kuşku vardı.ama 2 senede bir arpa boyu gittiğim yolu ve şimdiki durumumu karşılaştırıyom. çok isabetli karar vermişim.
birde takıldığım noktalarda, yardım isteğime cevap verilmesi beni ayrıca memnun ediyor.
şimdi diyorumki, keşke bu eğitim setinin 2 yıl önce almış olsaydımda diyer programlarla o kadar zamanımı boşa harcamasaydım.
bu eğitim setimi hazırlayan buna emek verenlere teşekkür ediyorm.



Başka bir yorum:
Öncelikle parsic eğitim cd'sini hazırladığınız için çok teşekkür ederim.
Gerçekten çok mükemmel hem program hemde sizin cd'niz çok anlaşılır.
Normal asm ve diğer programlar ile kıyaslamak bile hata.
Sadece böyle bir programın olduğunu haber vermek bile büyük birşey bence.
Ben birkaç program yaptım simülasyonda çok iyi çalıştı daha pic'e yükleme fırsatım olmadı ama yükleyince sorunsuz çalışacağına inanıyorum. Bu program ve cd'niz sayesinde yıllardır uğraştığım elektronik konusunda ufkum açıldı.

Başka bir yorum
NOT: Bu yorum yeni geldiği için siteme daha ekleyemedim
öncelikle böyle bir egitim hizmeti verdiginiz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. lise ve üniversitede pic dersi almıştım fakat kod yazma işi bütün işleri degiştiriyordu. fakat sizin egitim setini alarak sanki bir cıgır atlamış gibi oldu ve su anda pic ile bir cok uygulamayı başkalarından yardım almadan yapabiliyorum.
 
Son düzenleme:
benimde bir önerim var ama yazılanları cok uzun oldugu için tam okumadım. benim önerim su; asm ile pic programlamayı öğrenip daha sonra ileri seviye dillere geçmek ileri zamanlar için cok yararlı olacaktır. asm bildikten sonra c,basic,pascal hangi dili kullnırsanız kullanın cok önemli değildir. ben yıllarca asm kullandım zorda olsa her istediğinizi yapabiliyorsunuz yeterki elinizde bir fikir olsun. diğer dillerde ise hazır kod bulup üstünde oynama yapmadan yeni bir kod yazmak bana daha zor geliyor. bence buna görede biraz düşünmek lazım.
 
benimde bir önerim var ama yazılanları cok uzun oldugu için tam okumadım. benim önerim su; asm ile pic programlamayı öğrenip daha sonra ileri seviye dillere geçmek ileri zamanlar için cok yararlı olacaktır. asm bildikten sonra c,basic,pascal hangi dili kullnırsanız kullanın cok önemli değildir. ben yıllarca asm kullandım zorda olsa her istediğinizi yapabiliyorsunuz yeterki elinizde bir fikir olsun. diğer dillerde ise hazır kod bulup üstünde oynama yapmadan yeni bir kod yazmak bana daha zor geliyor. bence buna görede biraz düşünmek lazım.

Şunu belirtmek istiyorum Parsic pic programlamada son değil tabiki. Asıl olan ASM ve C ile pic programlama.
Burada ana soru PİC PROGRAMLAMA dili öğrenmek araçmı amaçmı?
Amaç pic programlama öğrenmek ve piyasaya iş yapmaksa parsic ile şu an %80-90 oranında piyasa işlerini yapabilirsiniz.
Mesela ben en son bir spor okulu sahibi arkadaşa start-finish noktalarında yansımalı sensör(sick marka) olan sensörler ve panelin haberleşmesi dahil tamamen kablosuz kronometre yaptım. Sonra fiyat araştırması yaptım kablolu modelleri 2000 euro+kdv civarındaymış.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,084
Kullanıcılar
450,245
Son üye
übeyt doksar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst