Pic programlama Soruları

Leodamar

Üye
Katılım
5 Ocak 2016
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
24
Konum
Ev
1)LEDli bir uygulama geliştimeniz istenmektedir. Bu uygulamada 4 adet LED ve 2 adet buton kullanılacaktır. Birinci butona basıldığında bütün LEDler yanıp sönecektir. İkinci butona basıldığında ise LEDler sıra ile yanacaklar ve hepsi yandıktan sonra hepsi sönecektir.
NOT:LEDler arasındaki yanıp sönme aralığı zaman gecikme süresi isteğinize bağlı olarak ayarlanabilir.

2)Bir motor kontrol uygulaması yapmanız istenmektedir. 2 adet motor (DC Fan kullanınız) ve 3 adet buton kullanılacaktır. Butonlar PortA’ya bağlanmalı, motorlar ise çift yönlü kontrol için PortB’ye bağlanmalıdır. Birinci butona bastığınızda sadece bir motor dönecektir. İkinci butona bastığınızda daha önce dönen motor duracak ve diğeri dönecektir. Üçüncü butona bastığınızda ise her iki motorzıt yönde dönecektir.

3)Bir 7 segment göstergede 0 ile 9 arasında asal sayıları sırası ile gösteren bir uygulama yapınız.


ARKADAŞLAR LÜTFEN AMA LÜTFEN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
 
Hocam çok haklısınız fakat inanın bir türlü çözümleyemedim en azından yardımcı olabilir misiniz ?
 
Sınav puanları bize mi verilecek?
Evet bu konuyu gördüğümde aklıma bu gelmişti. :D

En azından sorun olan yeri belirtirseniz daha iyi yardımcı olunabilir öteki türlü çok uğraştırmış oluyor. Takıldığınız nokta nedir?
 
Dürüst olmak gerekiyorsa soruyu çözümleyecek altyapım yok. İnternetten bir sürü kaynak olduğunu söyleyeceksiniz.. zaman kısıtlı ben çözümleyene kadar teslim tarihi geçmiş olacak. Soruların 3’nü atmamın sebebi belki birini birini bilen bi arkadaş olur düşüncesiydi. Teşekkürler..
 
Dürüst olmak gerekiyorsa soruyu çözümleyecek altyapım yok. İnternetten bir sürü kaynak olduğunu söyleyeceksiniz.. zaman kısıtlı ben çözümleyene kadar teslim tarihi geçmiş olacak. Soruların 3’nü atmamın sebebi belki birini birini bilen bi arkadaş olur düşüncesiydi. Teşekkürler..
Kardeş forumlar senin istediğin gibi bir yer değil. Üzgünüm ama kimsenin sana ödevini yapıp atacağını sanmıyorum. Lütfen çalış yapamadığın yeri sor. Hem senin gelişimin için bu daha iyi.
 
teşekkürler iyi günler diliyorum.
 
@Leodamar bize bildiğin bir konuyu bildiğin kadarıyla kendi cümlerinle anlat sana sorulardan birini çözeyim.
Hikayede olabilir, Leonardo da Vinci Müslüm Gürses dinlese jileti icat ederdi gibi, herşey olur.
Dalga geçmiyorum, 1. soru 5-10 dk mı almaz, sen bir çaba göster yeter.

Birde hangi dilde, hangi ide için yazılacak?
 
@karaapak Öncelikle selamlar, iyi akşamlar diliyorum. İlgi ve alakan için sana teşekkürlerimi sunuyorum. Öyle anlatacağım bir hikayem yok. İçimden gelmesi gerekiyor ben planlı bir insan değilim, doğaçlama yaşıyorum. Genelde hayatta verdiğim kararlar hep hatalı oluyor şuan olduğu gibi.. hayatın saçma sapağan kuralları içerisinde boğuldum kaldım. Düşünmekten yoruldum. ( mental yorgunluk diyoruz herhalde) şimdi buradan yazmak kolay olur şunu yap şöyle yap birçok video üzerinden yapabilirsin. Bu soruları senin çözmen gerekiyor, başkasına çözdürerek öğrenemezsin.. vs vs. Evet ! Haklısınız size katılıyorum. Ama yorgunum arkadaş yorgunum! İki satır ezberleyecek gücüm ve aklım yok! Okuduğumu anlamıyorum 3-4 defa okumam gerekiyor.. gibi gibi.. birçok örnek veririm. Öyle konuş konuş sabaha kadar bitmez bu dava.. Tekrardan sana teşekkür ederim.
Program dilini sormuşsun; MicroC ile yazılacak.
İyi akşamlar herkese..
 
Sen niye yorgunsun onu anlat yeterki bir çaba görelim ve bizde nasiplenelim,
genç yaşta bir insan neden böyle düşünür onu öğrenmiş oluruz sen bize bir şey öğret ben birinci sorunu çözüyorum. Pc yok yanımda denemesi sana kalacak.
Ama bir şey anlatacaksın ona göre.

Ben lisede hiçbirşey anlamadan 5 sayfa program ezberleyip noktalı virgülüne kadar, sınav geçen, yazılımın çok zevkli birşey olduğunu sonradan anlayan, şuan yazılımcı olan ve program yazmadığı gün canı sıkılan birisiyim.
O yüzden sana tavsiye veremeyeceğim hayatta neyle karşılacağın kendine kendin nasıl şaşıracağın belli olmaz.

Hadi bekliyorum öğret bize birşeyler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst