Arduino İle Kod Yazma

güncel
 
Arkadaşlar herkese merhaba, Elektronik Teknolojisi bölümü okuyorum. Hocamız bir kaç soru verdi ve bu soruları Ardunio ile kodlayarak çözümlememiz gerektiğini söyledi. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

1)Arduino kullanarak aşağıda verilen LED’li sistemi ve arduino kodlarını tasarlayınız. (25 puan)
➢ Elinizde dört adet LED ve dört adet botun bulunacaktır. Birinci butona basıldığında bütün LEDler aynı anda yanacak ve bir saniye sonra sönecektir. Bu işlem başka bir komut gelene kadar sürekli devam edecektir.
➢ İkici butona basıldığında birinci LED’ten başlayarak bütün LEDler sıra ile yanacak ve hepsi yandıktan sonra tam tersi sıra ile hepsi sönecektir. (Aralardaki zaman gecikmeleri 1 saniye olarak ayarlanacaktır.)
➢ Üçüncü butona basıldığında birinci ve dördüncü LEDler 1 saniye boyunca yanacak ve sonra onlar sönüp 1 saniye boyunca üçüncü ve dördüncü LEDler yanacaktır. Bu işlem başka bir komut gönderilene kadar devam edecektir.
➢ Dördüncü butona basıldığında sizin seçtiğin herhangi bir LED yarım saniye aralıklarla yanıp sönecektir.

2)Analog A0 pininden bir potansiyometre üzerindeki gerilim değerleri okunacak ve motor hız kontrolü yapılacaktır. (25 puan)
➢ Potansiyometre üzerinde okunan değer 0-5V arasında ölçeklendirilmelidir. 0V-2.5V arasında belirli bir yönde dönen motor, 2.5V-5V arasında gerilim değerlerinde tam tersi yönde dönmelidir. Motorunuzun hızı her 0.5V aralıkta biraz daha hızlanmalıdır. (0-0.5V arasında belli bir hızda, 0.5-1V arasında daha hızlı olacak şekilde 2.5V’a kadar hızlanmalıdır. 2.5V’un üzerinde ise diğer dönme yönünde yine aynı gerilim aralığı ile hızı giderek artmalıdır.)

3)LCD ekranın üst satırında adınızı (Soyada gerek yok!!), bir alt satıra ise öğrenci numaranızı yazdırınız. (25 puan)

4)Bir 7segmet gösterge uygulaması yapmanız istenmektedir.
➢ Bir adet buton ve bir adet ortak anotlu 7 segmen gösterge alınız. Butona bastığınızda 7 segment göstergede öğrenci numranızın son hanesi çıkmalıdır.
➢ Ortak anotlu 7 segmeti ve botunu devreden çıkarınız ve ortak katotlu bir 7 segment bağlayınız. Ortak katotlu 7 segmenti kullanarak numarasının son hanesi çift olanlar sırası ile sadece çift rakamları sayan, numarasının son hanesi tek olanlar sadece tek rakamları sayan bir sayıcı devresi tasarlayacaklar.
rica etsem yardımcı olabilir misin ? cevaplarını bulabildiysen atar mısın
 
Büyük ihtimalle simdiye kadar cozmussunuzdur. Odevi ben verirken ogrencilerim (ki benimkilerin en kucugu universite mezunu) kendisi cozsun diye veriyorum. Cozmeleri icin gerekli sureyi de sagliyorum. Odevi yapmayan / baskasina yaptiran kisilere de sertifika vermiyorum. Verdigim odevi anlik olarak degistirmelerini istiyorum. Mesela grubu 4 e bolup tum sorulari herkese dagitiyorum ama sadece bir bolumu cozmelerini istiyorum. Odev tesliminde ise diger grubun odevini yapmalarini istiyorum. Eger uygun bir sekilde kendisi yazmamissa dogru bir yapi kurmamissa teslim edemiyor. Olaya hakimse verdigim surenin yarisinda olayi cozuyor. Yani odevi veriyorum. O odevle iliskili ayni elemanlarla cozebilecegi ama o anda cozmesi gereken baska bir soruyu puanliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst