Pic ile plc'yi haberleştirmek

ORGE

Üye
Katılım
12 Tem 2009
Mesajlar
385
Puanları
1
iyi akşamlar

pic ile basit bir lcd devresi yapıp bunu plc ile haberleştirmek mümkünmüdür?

yani amacım plc deki iki adet word değerini okuyup, gerekirse yeni değer girmek

haberleşme yapılabilir mi

modbus veya başka bir protokolle

saygılar
 
S.A.
Sn. Orge modbus rtu yada modbus asci olarak yapabilirsiniz. Tavsiyem Prtokolleri incelemeniz. Bu iş içim Modbus rtu daha mantıklı gibi. Bence deltanın tp 02 serisini kullanın 190 dolar + KDV, iskonto olayını alacağınız yer ile görüşün derim. Kolay gelsin.
 
Bu konuda benimde araştırmalarım sürüyr fakatihaberleşmeye dair tek bir örneğe bile rastlayamadım hala intenette.
 
"Bu kod ile hatasız ve son derece hızlı haberleşme sağlayabilirsiniz. Modbus software ürünlerimizle yaptığımız testlerde pic 20 mhz'de saniyede 30 bilgi hatasız olarak alınabiliyor. Programınızı start bloğuna yazın. Bu code 50 registers (100 byt)'lık bir data alanındaki tüm verileri okuyup yazmanız için geliştirildi.Pic 18f452'nin seri portunu kullanarak RS232 ve RS485 olarak çalışabilir."


paste21.jpg



(Fultek.com.tr'den alıntıdır)
 
S.A.
Sn. Turgut Hocam bu slave bir kod arkadaşın isteği plc deki değerleri takip edip değer değiştirmek. Tamam bu kodlada değer değiştirebilirsiniz ama sadece 1 plc nin. aynı sistemdeki 2. yada 3. , 4..... plc leri değiştiremez. Yani arkadaş bir nevi pic TEXT HMI yapmak istiyor yanlış anlamadıysam. Bunu yapabilir ama modbusu araştırması lazım. Gönderme ve Fonksiyonlerını ve gönderme -alma CRC hesaplamasını ve rutinleri iyi ayarlaması lazım. Kolay gelsin.
 
sayın tyildizak ilginiz için teşekkürler, bu devrenin bağlantı şeması nasıl olucak yani picin hangi uçlarını plc ye bağlıyacağım plc de 485 portunu kullanıyorum
 
sayın tyildizak ilginiz için teşekkürler, bu devrenin bağlantı şeması nasıl olucak yani picin hangi uçlarını plc ye bağlıyacağım plc de 485 portunu kullanıyorum

Üstteki örnekte pic'in donanımsal seri iletişim portları kullanılmış (portc.6 ve 7)
Pic ile Rs485 bağlantısı için 75176 ya da max485 gibi entegreler kullanabilirsiniz.
 
çok teşekkürler sayın yıldızak bir kaç sorum daha olacak mesela hangi adresleri okuyup yazabilirim olnlar belirlenmiş mi bu yazılımda yani hangi wordleri kullanmam gerekir , bir de bu bağlantıda hangi uç rx hangisi tx ?
ilginize çok çok çok teşekkür ederim
 
Sayın orge bu kodaları deneme şansınız oldumu acaba,sonuca varabildinizmi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,251
Mesajlar
916,207
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst