Pic ile Arayan numarayı gösteren devre

Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar

Pic ile telekom hattından arayan numarayı gösteren devre yapmak istiyorum bu konuda bilgi ve tecrübesi olanlardan fikir ve görüş rice ediyorum.

Şimdiden teşekkürler....
 
Sn. zfrgrbz

Ben 5-6 yıl once boyle bir uygulama yapmıstım. Devre semasi ve pic kodlari vardi elimde sizin icin baktim fakat suan bulamadim. Bulursam ekleyecegim. Size suan entegrenin ismini vererek yardimci olabilirim.

HT9032 Caller ID Bu adresten ulasaginiz datasheet'te devre semasi var. Bu entegre analog sinyalden caller id ve zaman bilgilerini cozup dijital veriyi size seri olarak gonderiyor. Yapacaginiz sey entegrenin gonderdigi seri kodu alip caller id ve zaman bilgilerini birbirinden ayirmak. Bu isi yaparken eger sayısal verilerin kodunu cozen bir scope'unuz varsa isiniz cok cok daha kolay olur. Ayrica entegre ile ilgili application note lar mevcuttu. Ben ugrasirken bazi fazla veriler aliyordum. Firma yetkilileriyle surekli gorustuk bir netice alamamistim. Gecen surede sanırım bu problemi cozmuslerdir. Cok zor bir is degil. Kolaylıkla yapacaginizi dusunuyorum. Baska entegrelerde vardır fakat ben bu markayı kullanmıştım. İyi çalışmalar,
 
Son düzenleme:
uzun zamandır sessiz kalmış bu konu, lcd ile değil de pc ye numara gönderen caller ID devresi olan var mı?.. 1 kanal ....4 kanal vs..
 
Aldıktan sonra ha ekrana ha pc'ye. Onemli olan almak. Direkt pic ile zor iş. DTMF decoder entegreleri var 8870 mi nedir. Onla yapılır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst