pic besleme devresi

tercihin nedeni elektrolitik kondansatörler cabuk buzulur ve osilatör katınızı bozar
 
tekin126' Alıntı:
Sayın tossun2008 bey e aynen katılıyorum pic lerın sağlıklı çalışması için besleme voltajları çok kararlı olmalı en ufak değişimlerden etkılenen yapıya sahıp motorola hc 11 lerlede devre kurdum onlar pic ler gıbı hassas değıl hangi işlemcıyle devre kurarsın derseler pic lerı tercıh ederım yazılımıyla çok esnek tek problem power besleme katına çok dıkkat edılmesı gereklı başimdan geçen bır arızayı anlatayım tecrube kazanılacak bır arıza pic le bır röle surmuştum pic çıkışına diyot +10k drenç bır transistor aracılığıyla röle bobinini surdum masa başinda sorun yok mukemmel çalıştı röleden AC 220 anahtarlamıştım onuda belırteyım uygulamaya sıra gelınce hata verdı proğram kilitlendı Sayın tossun2008 beyınde bahsettığı tantal 100 nf 25 volt gırış çıkışlarda bağliydı arızayı araştırdım buldum bu arızanın nereden çıktığını kontrol kalemı nın değerlı elektronikçilerınden tahmın alsam afetsınler ukalalık olurmu :) konu hakkinda yorum yazan yok ben soylıyeyım:) röleye her komut gonderdığımde röle transformator gıbı gorev yapıp bobın uçlarında yuksek voltaj oluştuğunu gordum çozum olarak röle kontak uçlarına 10nf 400 volt kondansator bağladım iki yıldır bu proje yurt dışına ıhraç edılen bır cihazın kontrol kartı olarak gorev yapıyor bazen okadar önemsemedığımız tahmın etmedığımız yerden etkılenıyorkı mantıklada alakası olmıyan yer acaba bobın uçlarında diyot yokmuydu dıye sorarsanız oda vardı:)

Siz ve diğer arkadaşlara verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Yanlız yukarıdaki cevabınızda kondansatörü kontaklara mı bağladınız yoksa rölenin bobin uçlarına mı? Sanırım bobin uçlarınadır. Tekrar teşekkür ederim.
 
arkadaşlar microcontrol beslemesi deyince her zaman için lm2875 veya 2876 aklıma gelir.bu entegreleri kullandığım hiç bir devre beni yarı yolda koymadı çok stabil ve güzel.sorunsuz bi devre istiyosan tek kelime lm2875-76
 
Siz ve diğer arkadaşlara verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Yanlız yukarıdaki cevabınızda kondansatörü kontaklara mı bağladınız yoksa rölenin bobin uçlarına mı? Sanırım bobin uçlarınadır. Tekrar teşekkür ederim.

benzer bir arızayı bende Floresan kontrol ettiğim devrede yaşamıştım...

rölelerin kontakları arasına kondansatör eklemek arızayı çözmüştü
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,228
Mesajlar
915,950
Kullanıcılar
450,018
Son üye
nuranselimov93

Yeni konular

Geri
Üst