PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Hocam bu zehri bir kez aldıktan sonra insan hep daha iyisini istiyor valla
Bu bahsettiğiniz değerler gerçekten çoğu hoparlör kabinlerinde alamayacağımız cinsten.
Eğer kafayı kırarsam yani yeni kabin yapmak istersem belki bu siteden belirlediğimiz ürünlerden sipariş verebilirim. Öncesinde yine haber ederim tabii.

Bu arada bizim kabinlerin rezonans chamber kısmı hariç sadece alttaki bass bölgesinin iç hacmi yaklaşık 58∿60 cm3 dü yanlış hatırlamıyorsam. (Kaba hesap yaptım detaylıca hesaplamadım.)
Dışarıdan ölçüsü ise cm olarak 104x25x44.
 
Son düzenleme:
Cahal civelek @Yunusgr
104x25x44=114400 eder. Bölü 1000 o da eşittir 114 litre.
14 litreyi kalınlık için ayır. İç hacim yaklaşık 100 litre.
25 litresini resonance chamber'e ayırırsan temiz 70-75 litre iç hacim varmış.
Zaten mecburen bass reflex kabin için iç hacmi büyük tutmuştuk.
Bu hacim çoğu hoparlörün VAS değeri için idealdir.

Sitedeki bilgilerin doğru olduğunu varsayıyorum. Eğer en son bahsettiğim hoparlörün Fo su 28Hz ise ben bile ağzımı şapırdatıyorum. Ama yurt dışı alışveriş şansım yok.
Ama ürün markalı ve özellikle bilindik saygın markalardan olduğu için yalan yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Kafayı kırmanın ucunda yaklaşık 300EURO gibi bir para mevzusu var. TL bazında günümüzde 10500 bilemedin 12000TL eder. Ufak masraflar içinde. Tabii ki mid ve tweeterlar da belli meblağ tutacaktır. Hatta uygun bir crossower bile başlı başına masraf.
Ama kabin bittiği zaman şu andaki kabinlerinde olduğu gibi keyfi de olacaktır.
Haa diyelim ki yaptın ve satmak istedin.
Audio-fil herifler dinlerse elini öper yüzünü bile ısırırlar böyle bir kabin için. Bir ara gablosu için 1000$ sayan herifler de var.
 
@olc technics
Gardaş hala gudurmadın mı.?
Sen eskiden iyi cihazlar yapardın.
Ecik gudursan da hiç olmazsa seninle LM1875 li ampli projesi yapsak.
Kutu ve trafo haricinde fazlaca masraflı olmaz.
Bu aralar birşeyler yapacak durumda değilim. Technics su 6 model cihazimla idare ediyorum. Neden: yer darlığı. Yapmış olduklarımda şu anda depoda yatiyor.
 
Bu aralar birşeyler yapacak durumda değilim. Technics su 6 model cihazimla idare ediyorum. Neden: yer darlığı. Yapmış olduklarımda şu anda depoda yatiyor.
Tüh. Proje olmayınca ben de guduruyom. Benim laboratuarım da olduğu gibi duruyor. İçerisine bile girmek istemiyorum artık.
Hatta @Yunusgr ün gönderdiği kartlar bile oldukları gibi yatıyo.
Kafayı topralasam da ecik birşeyler yapsam.
 
Yamyam hocam,
Kendi ampliniz için düşündüğünüz swler için tekrar Ali'ye bakalım. Uygun bir model bulabilirsek sipariş edelim isterseniz.
Ben de bunlarla beraber evde olduğu gibi yatan SU-V3 için transistör vs gibi malzemeler sipariş edebilirim. Önce içini açıp sorunun neyden kaynaklandığını kontrol etmem gerekecek ama

En dip not: Hastayı kurtaramaz veya tamiri gereğinden pahalı olursa eğer organlarını başka bir cihaza can verecek şekilde saklayabilirim.
 
Yoh yoh Gurban. Benim için yine masrafa girme. Zaten önceki SW ler için üzüldüm.
Ali son zamanlarda guduruk olmuş. Bence mümkünse daha kaliteli yerlere bakalım.
Technics direk A sınıfı sürülüyordu sanırım. Yani sürücülerden bir tr bile bozuk olsa çıkış transistörlerine kadar herşeyi yakıyor.
Bu sebeple bu tür cihazlarda bilimsel disiplin bir ampli katında bulunan tüm transistörlerin ölçülmesidir.
Hastayı kurtarsak bile sesini beğenmezsin. Bizim amplimizden FULL MODİFİYE yaparsan iyi ses elde edersin. Ancak ecik bahalı olacaktır.
Technics'in kendi organları ve kutusu kendi iç devrelerinden daha kıymetli günümüzde.
 
O halde eğer yeni bir proje yapmak istiyorsanız haber edin hocam mutlaka. Ama yine de uygun olduğunu düşündüğünüz ürünler varsa bakabilirz.

Bendeki bu amplinin problemi kanalın tekinden biraz daha az ses gelmesiydi. Önündeki ppmden bile kanalın birinin düşük güçte ses çıkışı verdiği belli oluyor. Yine çipindirik dediğiniz tipte çok uğraştıracak bir arıza hocam.

Fırsat bulursam söküp bakacağım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…