pc plc rs232 haberleşme

otisabi

Üye
Katılım
14 Mar 2009
Mesajlar
119
Puanları
1
rs232 destekleyen herhangi bir plcden pcye seri haberleşme kurmak istiyorum ancak henüz bu işi modbus vs gibi bir protokol kullanmadan yapan bir plc bulamadım.

ek bir dll kullanmadan seri portundan sadece send get gibi komutlarla byte, word dword gibi değerler atmama, almama izin verecek bir plc var mıdır?

delta seri portu desteklediğini söylüyordu ancak onda da modbus ve dolayısı ile kendi dlllerini kullanmam gerekiyormuş.

ben basitçe sadece birkaç byte alıp göndermek istiyorum. plcden gönderip pcden hyperterminalden byteları görebileyim mesela.

robotlara aşina olanlar için örnek vereyim, abb irb6600 ün komutlarında seri al-ver komutları da vardı ve ben başka hiçbirşeye ihtiyaç duymadan bir pcye data gönderip alabilmiştim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
rs232 destekleyen herhangi bir plcden pcye seri haberleşme kurmak istiyorum ancak henüz bu işi modbus vs gibi bir protokol kullanmadan yapan bir plc bulamadım

delta seri portu desteklediğini söylüyordu ancak onda da modbus ve dolayısı ile kendi dlllerini kullanmam gerekiyormuş

Modbus veya benzeri bir protokol kullanmasi, illa özel bir dll kullanmanı gerektirmiyor. Dll isini kolaylaştırmak için var, yoksa dll'in yaptığı işi sen de rahatça kodlayabilirsin.

Modbus ASCII mod kullandığında hyperterminal ile gelen veriyi okuyabilirsin.
 
Modbus veya benzeri bir protokol kullanmasi, illa özel bir dll kullanmanı gerektirmiyor. Dll isini kolaylaştırmak için var, yoksa dll'in yaptığı işi sen de rahatça kodlayabilirsin.

Modbus ASCII mod kullandığında hyperterminal ile gelen veriyi okuyabilirsin.

teşekkürler,
peki plcde böyle bir komut mu var?
ayrıca gelen data saf data olmayacak sanırım. gelen veri katarının çözümlemesi nasıl olacak?
yani başlangıç byteı, data, checksum falan gibi mi?
 
arkadasim eger siemens plc ve ilgili modulu alirsan haberlesirsin mesala profibus modulu ile baska bir Scada cok kolayca haberlesmekte
 
ayrıca gelen data saf data olmayacak sanırım. gelen veri katarının çözümlemesi nasıl olacak?
yani başlangıç byteı, data, checksum falan gibi mi?

Cok basit bir formati alan bir metin (string) gelip gidiyor Modbus'ta... Sen bir sey sormadikca da birsey gelmez, sen sorunca, sordugun seyin cevabi, yapilip yapilmadigi bilgisi gelir.

Modbus paketi, bir baslangic karakteri ile basliyor. Sonra sirasi ile PLC numarasi, komut, veri, checksum ve bitiş karakteri geliyor.

Deltanin dokumanlarinda ayrintili olarak anlatiliyor format. Benim de kendim icin yazdigim ve kullandigim bir kod var, buradan inceleyebilirsin.
 
arkadasim eger siemens plc ve ilgili modulu alirsan haberlesirsin mesala profibus modulu ile baska bir scada cok kolayca haberlesmekte

teşekkürler, data miktarı çok az. basitçe ve ucuzca profibusa hatta siemense girmeden halletmek daha iyi olacak benim için.
 
merhaba,

arkadaşlar bi şeyi merak ettim artık bilgisayarlarda seri port (notebook) olmadığı halde neden hala plc leri usb printer kablosu ile programlayamıyoruz

delta paneller ne güzel (vista işletim sisteminde problem çıkarmasa daha güzel olacak) hepsi o şekilde olmalı en azından deltadan bekliyorum bunu soft ware bedava olduğu için
 
Merhaba arkadaşlar Özdisan Firmasının Türkiye Distiribütörü olduğu Panasonic FPX serisi plcleri standart usb printer kablosu ile programlayabilirsiniz.

Ayrıca Özdisan Firmasının yeni Ürünlerinden olan Easy HMI MT8000 i serileride USB kablo ile programlanmaktadır.

Ve yine ayrıca Panasonic plclerin tamamında RS232 port standarttır.Ve bu portlar istanildiğinde General Communication olarak ayarlandıktan sonra sent ve receive komutları kullanılarak harici cihazlarla haberleşme kurulur
 
Siemens te herhangi bir protokol satın almadan ASCII haberleşmeyi CP340 ve 341 kartları destekliyor. Sen isteğin mesajı data bloğa yazıyorsun gönder diyorsun ASCII olarak gidiyor. Aldığında cevabı PLC ye yine ASCII gönderip haberleşebilirsin.
 
Siemens S7-200 portunu Freeport olarak programlayabiliyorsun. Gelen verileri hyperterminal'den izleyebiliyorsun. Tabii port RS485 olduğundan RS232'ye çevirmek için PPI kablosu kullanman gerek.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst