pc kontrollü akıllı ev otomasyonu

Devkit için sipariş verdim, gerçekten de gönderiyorlar mı yoksa...

Verdiğim linkte SSS sorulan sorularda cevabı var.
Ayrıca mcu-turkey.com da bununla ilgili uygulama var. Yardımcı olabilir
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşlar teşekkür ederim vermiş olduğunuz cevaplar için yalnız bir sorum olacak,

Klasik gsm modülü kullanmakla tcm2m kullanmak arasında nasıl farklar var?
 
tcm2m modulun uzerınde mcu ve gsm modem beraber sekılde var ve rtos calısıyor.
 
touchmain.jpgtouchaydinlatma.jpgtouchcamera.jpg

Örnek proje istersen yollayabilirim
 
Arkadaşım bende aynı projeyi aldım ve yapmak konusunda sıkıntılıyım. Eğer bilgilerini benimlede paylaşırsan çok iyi olur. Öncelikle ben gsm kontrollü bir akıllı ev tasarımı yapmak istiyorum ve bunun için bazı araştırmalar yaptım yinede yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar benimde projem bu elektronik lise son sınıf öğrencisiyim Kıbrısta okullar arası yarışma var bende bunu düşündüm. Enternet kartlı bi board yapmamız gerek sanırım. Ip ile bi arayüz üzerinden başka bilgisayardan kontrol için ve ben tablet ve akıllı telefonlardanda kontrol istiyorum. Nasıl bi devre ve yazılım gerek bize?
 
Bu arada Outlook üzerinden rule yazarak bilgisayarı tetikletebilirsin :) Örneğin [email protected] mail adresinden salon başlıklı bir mail gelirse salonYak.exe dosyasını çalıştırabilirsin. salonYak.exe ile de salondaki lambayı yakarsın yada PC'ye bağlı olan sistemden , evde kontrol etmek istediğin değeri okuyup maille veya anlaşmalı bir kurumun sana attığı bir web servis ile gönderim yapabilirsin. Çok basit bir yapı , özellikle daha ucuza mak etmek istiyorsan ve biraz amatör ama yazılım kısmını hallederim de diyorsan aklında bulunsun ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst