Akıllı ev otomasyonunda evimdeki sigorta kutusundaki tüm sigortalara wifi özellikli akıllı rölelerle müdahele etmek istiyorum.

UCG

Üye
Katılım
26 Nis 2019
Mesajlar
6
Puanları
1
Konum
İSTANBUL
ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA,

UZUN ZAMANDIR KENDİ EVİMDE AKILLI EV OTOMASYONU İŞLERİ İLE İLGİLİ PROJELER YAPTIM VE HALA KULLANIYORUM. AMA ASIL YAPMAK İSTEDİĞİM ŞEY DAİREMDEKİ GİRİŞ SİGORTA KUTUSUNDAKİ OTOMAT SİGORTALARIN HEPSİNE WIFI OZELLIKLI AKILLI RÖLELER ÜZERİNDEN MÜDAHELE ETMEK İSTİYORUM. UFAK BİR PANO YAPIP DOLAP İÇİNE SAKLAYACAĞIM. BUNU YAPABİLMEK İÇİN EN MANTIKLI VE UYGUN YOLLU ÇÖZÜM OLARAK KONTAKTÖRLER KULLANARAK EVDEKİ TÜM ELEKTRİKLE ÇALIŞAN HERŞEYİ BÖLÜM BÖLÜM ODA ODA ÇALIŞTIRMAK İSTİYORUM. FAKAT KONTAKTÖRLERE SÜREKLİ ENERJİ VERMEK ENERJİ SARFİYATI OLACAĞI İÇİN MANTIKLI GELMİYOR. ÖRNEK VERİYORUM EVDEN ÇIKTIĞIM VAKİT EVDEKİ TÜM ELEKTRİK LE ÇALIŞAN HERŞEYİN ELEKTRİĞİNİN KESİLMESİNİ SADECE BUZDOLABININ AKTİF KALMASINI İSTİYORUM. EVE GELDİĞİMDE İSE İSTEDİĞİM KULLANDIĞIM TARAFLARIN ELEKTRİKLERİNİ ÖZGÜRCE UZAKTAN AÇIP KAPAMAK İSTİYORUM. KONTÖRLERİN AÇIK VEYA KAPALI KONTAKLARINI KULLANSAMDA HER HALUKARDA KONTAKTÖRLER YA EVDEN ÇIKARKEN SÜREKLİ ENERJİDE KALACAK YADA EVE GİRERKEN ENERJİDE KALACAK. BEN İSTİYORUM Kİ ŞÖYLE TETİKLEMELİ BİR ANAHTARLAMA ELEMANI GİBİ BİRŞEY VARMI. BİR KERE CİHAZA TETİK VERİYİM ANLIK AÇIK KONTAK KAPANSIN KAPALI KONTAK KAPANSIN (CİHAZIN KONTAK AKIMLARI YÜKSEK OLMALI TABIKI SİGORTA AMPERINE GÖRE DAYANMALI). BU ŞEKİLDE OLURSA SÜREKL ENERJİDE KALMASI GEREKEN BİRŞEY OLMAZ. ARAŞTIRMALARIMA GÖRE BÖYLE BİRŞEY BULAMADIM. OTOMAT SİGORTALARI OTOMATİK AÇ KAPA YAPAN YÜKSEK TEKNOLOJİLİ HABERLEŞMELİ VB. ÜRÜNLER VAR AMA ONLARDA TABİKİ ÇOK PAHALI. SİZDEN İSTEDİĞİM BÖYLE BİR UYGULAMAYI BAŞKA YOLLARLA NASIL YAPABİLİRİM. DAHA UYGUN DAHA BASİT KARMAŞIK OLMAYACAK ŞEKİLDE. BUNUNLA İLGİLİ YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. HERKESE ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Para harcamayıp kendiniz kumanda olup tesisat ( iki yolu ) düzenlenip çözümü ile

Yada Para harcayıp eklenti yapacaksınız.
Çinli bekliyor PARA PARA PARA diye

2022-06-17 06.26.30.png
 
Ben kendi evimde kullanıyorum. Wi-fi destekli şalter. Normal şalterler söküp yerien taktım. Seneryo kurdum. Ne zaman neyi naçılıp neyin kapanacağı hepsi otomatikte.
 
Bu işi en güvenli yapmanın yolu kontaktör kullanarak olacaktır. Aksi taktirde güvenli problemleri yaşanabilir. Bu şekilde bir yöntem yapmaktansa HomeKit aksesuarlarından temin ederek bu sistemi daha maliyetsiz ve daha basit bir şekilde halletmiş olursunuz. Ayrıca siri google asistan gibi sesli asistanlarla evi daha konforlu ve havalı bir biçimde yönetmiş olursunuz. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: UCG
Merhaba, Sıva altı montaj yapılabilen ürünler mevcut. Bu ürünler uzaktan da kontrol edebilirsiniz artı olarak, tüketilen enerji miktarını da izleyebilirsiniz. Aşağıdaki ürün uzaktan kontrole olanak sağlamasının yanı sıra, enerji parametrelerini izlemenize olanak sağlar ve dilerseniz ücretsiz bulut hizmeti ile bu verileri görselleştirmenize ve elektrik birim fiyatı girerek anlık ve aylık tüketim maliyetinizi izlemenize olanak sağlar.

https://witteh.com/urun/anahtar-ve-enerji-role-230v-fox/
 
sonoff diye bir marka var cata yeni yeni rölelerini cıkartmaya başlıyor ama sonoff konuda cok profosyenel Knx e rakip
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst