pc fan motoru ile elektrik üretmek

ptcrcp24

Üye
Katılım
4 Ara 2009
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
41
arkadaşlar hepinize iyi günler.

elektrik ve elktronik hakkında pek bilgim yok.
birey gördüm dikkatimi çekti.
youtube da adamlar pc fanı ve mıknatısla küçük çapta elektrik üretip bununlada lambayı yakıyorlar.
bu kandırmacamıdır yoksa gerçekten yapılırmı. videodaki gibi sadece bir lamba yakılabilirmi.

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

 
yutmadıysan gargara yap :) bunlar elektrik konusunda yeterince bilgisi olmayanlar için eğlenceli gelir .Biraz mantık işi çözer.Tekniği bilmiyosun diyelim bu kadar baraj nükleer santral ile niye uğraşılıyor diye kendine sor
 
Bu küçük lambalar ne ki adamlar 220vac cihazları kullanabiliyor hem de tek bir çakmak piezosu ile :D! Nedense hep yabancılar yapıyor bizden başaran yok mu yoksa vidyo kamerası pahalı da yapabiliyor ama vidyo olarak mı ekleyemiyoruz? :)
 
hepsi palavra...
Ajda teyzen demiş birde Göksel teyzen ve Teoman amcan da demiş...
 
pcblerindeki devreleri sökmeden ancak rüyalarında görürler...
 
Pc fan motoru değil ama oyuncak araçlardaki (şimdilerde kırtasiyelerde bile satılır olmuş) küçük motorları ile bir miktar gerilim elde etmeniz mümkündür. Tabi bununla anca 3-6 volt luk lambaları yakabilirsin. Zamanında (2001 'lerde) dinamo alacak param olmadığı için komşuların, çocuklarının bozuk pilli arabalarının yada sanayide hurdalıktan söktüğüm cihazların motorlarıyla bisikletime dinamo yapmışlığım bile vardı. Gerçi uzun süre gitmedi arka plastik kapak kısmı aşırı devirden ve yükten erimişti ayrı mevzu ama sonuç olarak elektrik enerjisini harakete çevirdiği gibi tersi olarakta iş görebiliyorlar.
İlla yapacam dersen de bu motorlarla uğraşma hiç, şu pilli oda spreylerinden al kokusu bitince aleti sök. içinde hazır dişli takımıyla beraber motor var. O senin işini fazlası ile görecektir. Hem yukarıdaki bahsettiğim motorlardan verimi daha yüksek ;)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,717
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst