PANO İLE İLGİLİ

O zaman sorunuzu herkesin anlayacağı tarzda tekrar düzenleyin..

anlayanlar gayet iyi cevap verdi.

şunu yapabilirdiniz mesela,"soruyu biraz daha açar mısınız,tam anlayamadım?" gibi...ama sizde baya bi kendini beğenmişlik olunca böyle şeyler ters gelir.:)
bence bırakın,bu işi biz aramızda çözeriz.gölge etmeyin başka ihsan istemez.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
anlayanlar gayet iyi cevap verdi.

şunu yapabilirdiniz mesela,"soruyu biraz daha açar mısınız,tam anlayamadım?" gibi...ama sizde baya bi kendini beğenmişlik olunca böyle şeyler ters gelir.:)
bence bırakın,bu işi biz aramızda çözeriz.gölge etmeyin başka ihsan istemez.



Bırakalım Okuyan meslektaşlar karar versin.
 
Slm Arslan bey,
aslında bu kısaltmaların hepsi eğitim esnasında veriliyor. Bunlar bu mesleğin ilk başlangıç eğitimleri, amacım küstahlık değil fakat bence ders notlarınız tekrar bir gözden geçirin, bu mesleğin devamında o kadar çok proje göreceksiniz ki yada yapmak zorunda kalacaksınız ki buda sizi çok zor durumda bırakacak.
 
tşk ederim.birimlerin ne anlama geldiği hakkında bi sıkıntım yoktu aslında.Şöyle,ekrandan aldığım değerlerden panonun kaç fazda çalıştığını nasıl anlarım,sorun burda.mesela reaktif güç kontrol rölesinin monofaze mi yoksa trifaze mi olduğunu hangi değerlerde ve hangi sembolde anlarım?
 
Işte sıkıntı burada, arkadaşlar her defasında yazıyor, sadece L ise (bazenL1de oluyor)monofaze yanında birde N(nötr) var. Ama L1,L2,L3 var ise 3 fazlı bu sadece güç kontrol röleleri için geçerli diil, elektriğin bütün her yerinde geçerli. cihazların digital ekranındada aynı, çizimlerdede aynı, bilgisayar programlarındada aynı, her yerde aynı.l: faz,n:nötr, p:güç u:gerilim,s:kesit,i:akım vs...
Bu konuda yanlışım var ise düzeltin.
 
arkadaşım sana kolay gelsin. bu kısaltmalar elektriğin temelleri sayılır.

a:amper
v:volt
cosq: akım ile gerilim arasındaki elektriksel açının cosq değeri. bu değer ne kadar düşük olursa okadar reaktifin yüksek olur. yani tedaş cezayı basar sana.
L1,L2,L3: bunlar bütün dünyada aynıdır. line1,2,3, demektir. yani senin 3 fazın denebilir.
kwh: kilovatsaat demek. buda harcamış olduğun güç. faturana yansıyacak değer.
var: reaktif güç. harcamadığın güç. ama tabiki parasını cezasıyla ödediğin güç.

YAZIK ÇOK YAZIK
 

Forum istatistikleri

Konular
128,332
Mesajlar
916,758
Kullanıcılar
450,176
Son üye
electrical_engineer

Yeni konular

Geri
Üst