panasonic Kamera arızası yardım lütfen

Katılım
8 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Yaş
41
arkadaşlar elimizde panasonic marka colour cctv kamera bulunmakta

modeli WV-CP450/G

220V AC ile çalışıyor. üzerinde 5,3W ve video out 1v(p-p)75ohm yazıyor.

1. sorun; dış ortamda koruyucu muhafaza içinde takılı olan kameralardan bir tanesinin görüntüsü zaman zaman kararma yapıyor bazende yatay renki çizgiler çıkıyor görüntüde. normal çalıştığı zamanlarda görüntü ekranlardan çok net görülüyor. bunun nedeni ne olabilir.

2.sorun; iki tanesini çalışmıyor diye söktük. 1 tanesi hiç görüntü vermiyor. diğerini ise atölyede kontrol yaparken çıkış bağlantısından ölçü aleti ile kameranın üzerinde yazan değer olan 1vdc yi gördüm. tekrar kamerayı yerine taktım ama 10-15 dk sonra görüntü tekrar kayboldu. çıkartıp bekletiyorum tekrar yerine takınca bir süre görüntü veriyor daha sonra tekrar yok. sorun ne olabilir.

birde şunu öğrenmek istiyorum bizim atölyede böyle bir kameranın tamiratı ile uğraşan veya bu kameraların arızalarını bilen biri yok. zaten serviside parça filan değiştirmiyor direk kartını değiştiriyormuş.
basitçe bu gibi arızalarda kamerayı nasıl kontrol ederiz. yani elimizde bir ölçü aleti var diyelim. kameraya atölyede 220v ac verdik çıkışlarını ölçü aleti ile ölçerek çıkış verip vermediğini arızasınının kaynağı nedir bunu bulabilirmiyiz.

yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Merhaba,sn.kertenkelebek;
Bahsettiginiz sorunların ikiside büyük bir ihtimalle besleme katlarından kaynaklannıyor.
Birinci sorununuzda ekranda yatay çizgiler oldugunu söylediniz,bu kameradaki regüle devresinde bir sorun oldugunu belirtir.devredeki diyotları ve kondansatörleri bir kontrol edin.
İkinci sorun ise yine beslemeyle alakalı sanırım,üzerindeki kondansatörleri kontrol etmelisiniz.Bu arada video girişini kontrol edin,herhangi bir soguk lehim felan olabilir,yada power transistöründe bir arıza olmuş'da olabilir ısınınca devreyi keser..
 
yani öyle atelye ortamında halledilebilecek bir sorun değil bizde ne osiloskop nede öyle hassas işler için kullanabileceğimiz lehim makinası var.
 
Ozaman sizin yapabileceginiz birşey yok diyebilirim sn.kertenkelebek,ancak bu işten anlayan ve elinde teşhizatı olan birisinden yardım isteyebilirsiniz.
Saygılarımla;
 
1.sorun besleme devresinden olma ihtimalli çok yüksek.
2.sorun ise kondonsatör bozuk. yani Şebeke kondansatörü.
saygılar.
 
Sayin kertenkelebek...ikinci sorun icin devrenin ana besleme girisine yogunlasabilirsiniz,orda bir problem olsa gerek./..Cunku atelye sartlarinda muhtemelen duzgun bir gerilimle sarj edildigi icin bir sure duzgun calisiyor olabilir...Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,803
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst