P-q oransal blok

harun00

Üye
Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
PQ oransal bloklar hakkında bilgisi olan varmı?
 
çalışma voltajı, çalışma prensibi, örnek hirolik bağlantı
 
hystar marka oransal valflerin dökümanını buldum
 

Ekli dosyalar

  • PQ.rar
    1.8 MB · Görüntüleme: 7
oransal valfler konusu biraz yoğundur ve temel bilgi gerektirir. ben yinede bir kaç şey yazayım sen onlara göre ihtiyaçlarını yazarsın :

1- voltajları markadan markaya değişmekle beraber 24 volt dc sistem beslemesi 9 volt 12 volt ve 24 volt valf bobini voltajı ile çalışırlar.

2- oransal valfin çekirdek yapısı farklıdır. döküm tekniği farklıdır. çekirdek (sürgü) üzerinde kısmayı yapabilmek için kesiti değişken V kanalları bulunur.sürgünün hareketi gönderilen voltaj ile değişir ( aslında voltaj ayarı yapılmaz darbe genişlik modülasyonu uygulanır.) ve debide değişmiş olur

3- oransal basınç ayar valfi daha basit bir yapıdadır standart pilot kumandalı basınç ayar valfi yapısındadır. pilotu ayarladığımız yayın yerinde bobin vardır bobine uygulanan voltaj manyetik gücü belirler ve dolayısı ile pilot ayarı yapılır (burada direk voltaj ayarı yapılır darbe genişlik modülasyonu yapılmaz)
 
Merhabalar benim hidrolik motor kontrolü ile ilgili bir tezim var.Kısaca bir hidrolik motorun devirini bir bilgisayar yazılımı yardımıyla ayarlamam gerekiyor.Bunu yaparkende oransal valf kullanmam gerekecek herhalde.Malzeme okuldan temin edilecek.Bana bu konuda ne yapmam gerektiğini kısaca açıklayabilecek biri varsa çook memnun olacağım.Lütfen yardım..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,277
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst