Yazılımla oransal vana feedback alarm algılama

Katılım
6 Kas 2023
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
33
oransal vanadan gelen feedback sinyalini kullanarak alarm verdirmek istiyorum . Örneğin oransal vanaya %25 aç komutu gönderildiğinde 5-10 sanıye boyunca açılmadığında arıza alarmı almak istiyorum wincc ekranında . Bunu nasıl yapabilirim ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
4-20mA sinyalim fakat dün ben ekteki gibi bir komut kulandım. m20.0 sadece sinyali kesmek için kullandım plc ye bağlı olmadığımdan . bu komut da bir yanlışlık var mı . simulasyoda çalışıyor ama programı yuklediğimde sıkıntı yaratırmı emin değilim. dijital alarm olarak m5.1 i tanımladığımda m20.0 dan enerjiyi kestiğimde istediğim sonucu alıyorum ama başka bir yöntemi var mı kullanabileceğim.
plc.jpg
 
Feedback değerini Scale edip %0 - %100 alıp(outActPos ), set değeri de % verdiğin set değer ve tolerans(%) siyle karşılaştıracak aşağıdaki gibi bir blok yazabilirsin.
Koddaki in değerleri blok girişlerini, out değerleri fb çıkışlarını ifade etme mantığındadır.
Kod:
    // Aktuel Pozisyon Tolerans dahilindeki Set pos. içinde çıkışı
    IF (outActPos >= (inSetPos - inTolerance)) AND (outActPos <= (inSetPos + inTolerance)) THEN
        outInPosition := TRUE;
    ELSE
        outInPosition := FALSE;
    END_IF
 
    // Aktuel pozisyon Set ve Toleransın Altında çıkışı
    IF outActPos < (inSetPos - inTolerance) THEN
        outBeloweActPos := TRUE;
    ELSE
        outBeloweActPos := FALSE;
    END_IF
 
    // Aktuel pozisyon Set ve Toleransın Üzerinde çıkışı
    IF outActPos > (inSetPos + inTolerance) THEN
        outAboveActPos := TRUE;
    ELSE
        outAboveActPos := FALSE;
    END_IF

set verildiği halde, outInPosition çıkışı T süre gelmesse veya daha güzeli değişim yoksa( bu kısmı yazmadım) alarma geçirebilirsin.
 
Son düzenleme:
stl ile aram çok iyi olmasada temel mantığı biliyorum . kodları çözümlemem çok uzun sürmez . yardımınız için teşekkür ederim üzerinde çalışacağım. samimiyetimi göstermek adına memleketimin meşhur bir ürününü size hediye göndermek isterim . kabul ederseniz bir adres paylaşın benimle lütfen özelden
 
Son düzenleme:
Bir karşılık beklentimiz yok bu forumda yinede teşekkür ederim, bu arada konu başlıkları kısa ve anlaşılır olmalı, soru içeriği ise detaylı ve herkesin anlayacağı resimler ve görseller ve kodlarla desteklenecek şekilde yeterince uzun olmalı, yoksa forumda cevap alma ihtimaliniz düşük olacaktır.
Örneğin sizin sorunuzdaki M20.0 nasıl kontrol ediliyor, görseldeki koda bakılarak anlaşılmıyor.
 
Bunlara dikkat edeceğim. projemde oransal vananın bulunduğu ordam asıcak ve nemli olduğundan dolayı kabloların serteşme kırılma hasar görme olasılıkları olduğundan dolayı vanaya giden kablonun kopması ( sinyal kesilmesi ) olasılığında personelin kimyasal havayı solumamaları için kontrol odasından çıkmadan bunu tespit etmeleri açısından kablo kopması durumlarında alarm verdirmek istiyorum . fakat projeyi yaptığım yer bulunduğum şehirden farklı olduğundan dolayı simulasyonda test ediyorum . simulasyonda scale edip gönderdiğim sinyali kesebilmek adına m20.0 'ı koydum . projeyi ana cpu ya yükerken m20.m 'ı oradan sileceğim. o yüzden gönderdiğim resmi m20.0 yokmuş gibi bakmak gerek .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst