pıc devrede garip durum

teşekkürler. herşeyi denememe rağmen sorunum halen devam ediyor. notr ucuna elimi değdirdiğim sürece mesele yok fakat elimi çekersem donuyor. neden olabilir arkadaşlar. devre elemanlarını tekrardan değiştim fakat aynı
 
tam olarak neresine değdiriyorsunuz resmini gönderirseniz bir fikir sahibi oluruz en azından
 
Hocam - uçlardan yada şase ile ilgili yerlere parmak değdiğinde devre çalışıyor ama verimsiz olarak çalışıyor yinede. fakat elimi sürmezsem hiç bir hareket yok ne yuhaf bişey anlamadım
 
sağdaki üzerinde yazılar olan şey nedir.
şemada koysan iyi olur
 
üstten pek bişi anlaşılmıyo alt tarafı da bi ekle
ayrıca başka bir güç kaynağı denedin mi aklıma başka bişi gelmiyo şu an
 
baskı devrenin arkadan görünüşü. elek arkadaşım (sağtaraftaki üzerinde yazılar olan role ) tek kontak bulamadım çift kontak devreye uymadığı için kabloyla ekledim. ama roleyi devreden çıkarttığımda sorun halen devam ediyordu.
 
lehimleride kontrol et.kötü lehim her arızayı çıkarır.lehimleri tazele.
röleye ters diyot bağla.açıp kapama esnasında yüksek gerilim oluşabilir.
daha önce delikli plakette bir devre kurdum.aynısının baskı devrelisini kurdum.hiç çalışmadı.
100 defa! kontrol ettim olmadı.sonunda devreyi tamamen söktüm.baskılı devreyi attım.
 
kardeş başka bir güç kaynağı dene senin bu güç kaynağı tam kararlı olarak çalışmıyor anlaşılan
 
hocam birtane 12 voltluk kendinden doğrultulmuş adaptöre 100uf değerinde seramik kondanstörle 7805 bağladım. onunla denedim.
daha sonra 9 voltluk tekrar kendinden doğrultulmuşl adaptöre tekrar 100uf seramik kondanstör ve 7805 bağladım. onunla güç verdim.
bu ikisiyel denediğim halde olmadı.doğrultmayıda kendim yapsam. bana gerekli olan 4 adet 4001 diyot 330 mf kondanstör , 100 uf seramik kondanstör bir adet 7805. bunlar yeterlimi. trafonun doğrultmasını yeniden kurmak için.
 
Merhaba arkadaşım,
Trafonun doğrultması için bunlar yeterli. Fakat trafo çıkışında ne kadar bir gerilim almaktasın buda önemli. elemanların bağlantılarını dikkatli şekilde kontrol et ve de tam olarak dc gerilim almaktamısın bir de bunu kontrol edersen senin için daha kolay olacaktır. Saygı ve sevgilerimle!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,342
Mesajlar
916,830
Kullanıcılar
450,182
Son üye
sinan yeşilkurt

Yeni konular

Geri
Üst