LCD ve PİC ... Bir Türlü Başaramadım.

Altaş yayınlarından aldığım pic pro eğitim seti var . orda deniyorum olmuyor. pice yazılımı yüklüyorum alıp boardda deniyorum ordada olmuyor :) inanırmısınız Scada programı yazdım. ama lcd de tıkandım. uğursuzlukmudur nedir anlamadım ki :) onun için diyorum işte. yanımda lcd ye veri gönderen ve ufakta olsa ögreten adama banka hesabına para göndericem. özel olarak bana hazırlanmış bizzat boardda düzenleyen ve yazıyı yazan arkadaş video da çekebilir. gene para göndericem.
 
Altaş yayınlarından aldığım pic pro eğitim seti var . orda deniyorum olmuyor. pice yazılımı yüklüyorum alıp boardda deniyorum ordada olmuyor :) inanırmısınız scada programı yazdım. ama lcd de tıkandım. uğursuzlukmudur nedir anlamadım ki :) onun için diyorum işte. yanımda lcd ye veri gönderen ve ufakta olsa ögreten adama banka hesabına para göndericem. özel olarak bana hazırlanmış bizzat boardda düzenleyen ve yazıyı yazan arkadaş video da çekebilir. gene para göndericem.

İşin maddi yönü umrumda değil...
Amaç sadece paylaşmak.
Arkadaşlar yardımcı olmaya çalışmışlar ellerinden geldiği kadar.
Akşam eve geçince sana dediğin gibi her şeyi hazır bir devre göndereceğim şema ve yazılım olarak.
Breadboard üzerinde çalışır halde görüntüsünü de çekip göndereceğim.
Yoksa bu iş böyle yürümeyecek...
 
çok teşekkür ederim. bekliyor olacağım
 
arkadaşım datasheet inde lcd'nin display charecter ram adresi 00 dan başlıyo ama sen tutmuşun c0 dan başlamışın yani yanlış ram adresi kullanıyosun ve datasheet'i iyi oku :)
LCDOUT $FE,$00,"DENEME"
LCDOUT $FE,$40,"mr_cb23"
kodların bu şekilde olmalı ...
 
Son düzenleme:
herkese teşekkür ederim. sorun çözüldü... benim gibi olan arkadaşlara belki faydası olur .

Hatanın sebebi MCSP dir... kullandığım MCSP ya yanlış hex çıkartıyordu yada bişeyler eksiti... CCSC ile güzel ve kararlı lcdler çalıştırabiliyorum artık. pic basic hayatımdan silinmiştir :)
 
C dili her ne kadar diğer dillerden daha zor gibi görünse de güzel ve sağlam bir dildir...
C'ye güvenin, C'siz kalmayın... :eek:
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst