Otomatik Sulama Devresi

Katılım
30 Eki 2013
Mesajlar
9
Puanları
1
Arkadaşlar,ben toprak nemsizken ve gece sulama yapan bir otomatik sulama devresi yapacağım.Entegrelerle olacak ama nasıl yapıcam pek fikrim yok yardım edecek biri olursa çok sevinirim
 
Selamun Aleyküm
https://www.kontrolkalemi.com/forum/odev-bolumu/89710-suyu-pille-iletken-devresi.html konusunda soran kişinin isteği olan sıvı ortam haricinde verilmiş linklerde toprak ve hava ortamı ile alakalı bilgiler bulunmakta.
Tarımsal faaliyetler ayrı bir usul. Her ne kadar sorun basitçe çözülebilse de; hava sıcaklığı, hava nemi(hava nemi ile alakalı bahsedilen linklerde bilgi bulunmakta), toprak-bitki özellikleri gibi bilgilerle kombine ve değişkenlerin sonuca etkisi yönünden uygun ayarlamalı bir devre daha kontrollü sayılır.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/elektrik-genel/89653-hobi-bahcesi-icin-elektirik-almak.html gibi konularda sulama alternatif enerji kaynakları ile ele alınmıştır, sulama dışı işler için de enerji dönüşümü düşünülebilir.
Başarılar dileriz.
 
Tübitak ın projeler sayfasına göz at kardeşim
 
Tübitak'ın projelerinde ve bu sitede benim ödevime yakın birşeyler bulamadım.Baktığım konular bambaşka şeyleri anlatıyor.Ama yine de sağolun.
 
Kardeş hemen pes etmek yok hazıra konmak yok, Tübitakın birden fazla sitesi var benim bahsettiğim bu .:TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi:. ben buluyorum senin neyin eksik, seneleri bi karıştır, yine de göremezsen suç benim değil. Kafanı mantığını kullan anahtar kelimeleri girdin mi sonuçlar elinin altında, saniye bile sürmüyor yeni nesil çok şanslı...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst