Otomatik Mod

Sayın syg_2008_komp kardeşim, ben sadece kontaktör ömürleri için yorumda bulundum. Diğer konuda fikrimi belirtmemiştim. Kolay gelsin
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
m-usta-fa ' Alıntı:
Entes ilk devreye aldığında bile 8 tane kondansatörü devreya alması 2 sn sürmüyor.Tırtttt diye bir ses geliyor.Bakmışsınız devredeler.O zaman nasıl 2. kondansatörü devreye alma süresi 1 sn olabilir ki?

8 tane kondansatörü tırtttt diye devreye alınca, diğer kondansatörleri de tırtttt diye almak veya önce aldığı 8 kondansatörden birkaçını tırtttt diye bırakmak için beklediği süredir bu 1 saniye.

İfadelerimde hata yoktur umarım.
 
tırrrttt kulağa hoş geliyor ama pratikte tırrrtt olmuyor malesef. Bi bakıyorsun oranlar tırrrttt olmuş
 
arkadaslar kontaktörlere takılıp gittniz bu firmalar kataloglarında neden gerekli açıklamaları yapmıyorlar merak ediyorum genelde sorunlar dengesiz ve 220 güçlerin değişken olduğu yerlerde var 3 fazlıda kullansak en iyi ayarıda yapsak malesef endüktif ve kapasitif oranları ilerlemiş benim soracağım aynı anda hem end hemde kapasitif nasıl cezaya giriyor madem birbirlerinin tersi yani tedaş yüksek olanı faturalandirıyor ama aktife oranlarsak ikiside cezalı durumda bu nasıl oluyor
 
Sn Servo;
sayaç,siz endüktif çektiğiniz anda kaydediyor ve bu endüktifleri topluyor.Aynı şekilde kapasitif çektiğiniz anda kapasitifleri topluyor.Yani aynı anda hem endüktif hem kapasitif çekmiyorsunuz.zaman zaman endüktif,zaman zaman kapasitif.Sayaç ta saniyede 10 000 lerce pulsle örnek aldığından bu anları kaçırmıyor ve hafızasında biriktiriyor.
TEDAŞ yüksek olanı cezalandırmıyor.Madem reaktif yük çekip hattımı yüklediniz,trafomu zorladınız,generatörümü yüklediniz ödeyin o zaman parasını diyor.Ama lanet olsun tedaşın içindeki fabrikatör sevgisine ki,harcadığınız endüktif reaktif gücün,aktif güce oranı %20 yi,harcadığınız kapasitif reaktif gücün aktif güce oranı %15 i geçmezse bendensin diyor.
SN kibele sizi zahmetten kurtarayım:Çözüm: Alron :)
 
sayınarkadaşım 1,ci kondastör 10kvr 2,ci25kvr 3,cü50 vedigerleride 100erşeklinde uygula randuman alırsın entes reaktif güçkontrolrolesiyle
 
sn bestami bu cevabı hangi konu üzerine yazdığınızı anlayamadım.Sn sorvonun 3 sıra üstteki sorusu için mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst