Otomatik Mod

Ardaşların ilgi ve alakalırına teşekkür ederim,
Reaktif güç kontrol rolesinin temininden bahsedilmiş denemek için, bu tip deneme için ürünler yolladık kendi çapımızda, yine eğer istek olursa bizim ile irtabata geçerek deneme ürünü yollayabiliriz,
bazı arkadaşların bildiği üzre son zamanlarda gruparge ekibi aktif harmonik filitre projesi ile uğraş veriyoruz bu proje tamamlandığı vakit, siz değerli meslektaşlarımızdan deneme sahaları isteyeceğiz,
işlerinizde başarılar dilerim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
syg_2008_komp kardeşimiz cevap vermedi. eğer cihaz 400ms cevap esasına göre çalışıyorsa çok berbat. EKR24k kompanzasyon rölesi dahil olmak üzere diğer marka cihazlar da 60ms cevaplama hızında çalışıyor. Ama aldığım bir bilgiye göre elektropan firması cevap süresini 20sn'ler düzeyine çekecek. Yani elektropan statik kompanzasyon rölesi üretme yolunda. Eğer bu doğruysa gerçekten çok iyi. Statik kompanzasyon rölesi konusunda ülke kaynaklarının dışarıya akmasını önlemiş olacak.
 
su anda entes rolenin bile cevap suresi minimum 1 sn (adamların 20 den fazla sadece arge muhendisi var) ,
400 ms nasıl berbat bir cevap
verme suresi oluyormuş pek anlamadım :)
 
belki transistörlü çıkıştır.bir de entesin o rölesi normal kontaktör sürmek içinse
gerek duymamışlardır daha düşüğüne -ki zaten kontaktörlü sistemde 1 sn bile kullanılmaz.
Bu sistemde anladığım kadarı ile bir grup devrede iken,cihaz aynı güçte bir veya iki grubu hazır bekletiyor.örneğin 25 kvar kondansatör devrede,ve indüktif güç azaldı,12,5 kvar gerekiyor.aynı anda 25 in devreden çıkmasına ve 12,5 un devreye girmesine karar veriyor ve 25i çıkarıp 12,5 u devreye alıyor. o bahsedilen 400ms bu işlem esnasında geçen süre diye tahmin ediyorum.Ha hemen ardından yine mi 25 kvar lazım oldu.O zaman da ilk devreden çıkardığı 25 kvar ı değil diğer bir 25 kvarlık grubu devreye alıyor.Bu sürede o ilk 25 kvar deşarj oluyor.Sistem bu şekilde işliyor.En azından benim anladığım bu.Bence çok zekice bir akış.Yok ben yanlış anladıysam benim anladığımı sandığım şey çok zekice :)
 
Tense rölenin 400ms süresi, kademe devreye alma/bırakma süresidir. (Entes'in en az 1 saniye olan süresi) Yani 1. kademeyi aldı, 2. kademeyi 1. kademeden 400ms sonra devreye alıyor/bırakıyor.
Tabii ki bu süre ayarlanabilecek en az süre, İsteyen daha üzerine ayarlayabilir.

Yüklerin çok değişken olduğu yerlerde kullanışlı ama kontaktör kontaklarını biraz olumsuz etkiler. Bu sorunu da şöyle çözmüş Ar-Ge'deki arkadaşlar:
Röle, kademeleri kaç defa devreye aldığını sayıyor. Eğer aynı güçte birden fazle kondansatör varsa az alınan kademeyi devreye alıyor. Yani bir biri, bir diğeri...
 
Selam.Entes ilk devreye aldığında bile 8 tane kondansatörü devreya alması 2 sn sürmüyor.Tırtttt diye bir ses geliyor.Bakmışsınız devredeler.O zaman nasıl 2. kondansatörü devreye alma süresi 1 sn olabilir ki?
 
Sayın m-usta-fa, bahsedilen süreler kondansatörü devreye alma, bırakma süreleridir. Örnek olarak entes rölenin manuelinde bu süreler hakkında bilgiler bulunmaktadır.
 
ben de öyle düşünüyorum da.genç arkadaş 1. yi aldıktan sonra 2. kademeyi alma süresidir demiş.onu anlamadım.acaba ilk açılıştan sonra mı geçerli oluyor bu?
 
Sistemdeki kontaktör ömürlerini gözönünde bulundurursak, aslında toplamda değişen birşey yoktur.
sistemde sürekli A, B, C ve D kontaktörleri devreye girip çıkıyorsa, ekonomik ömürleri bittiğinde extra düzeyde yedek tutulan E, F, G gibi sıradaki kontaktörleri devreye alıp çıkarmaya başlayacaktır. Kısaca rasgele A,B,C,D,E,F,G kontaktörleri devreye alıp çıkarması ile ekonomik ömür bitene kadar belli bir kontaktör grubu üzerinde yoğunlaşması ve sonrasında diğerlerine yönelmesi arasında toplam ekonomik ömürde bir fark yoktur. Neticede her cihazın devreye girip çıkma ömrü vardır. Önce girmiş sonra çıkmış ömrüne etkisi toplamda aynıdır. Her sistemde mutlaka %30 extra kontaktör-kondansatör grubu devreye alınmalıdır.
 
sayın durceylan arkadaş mevzuyu anlamamış galiba, genç arkadaş konuyu çok güzel özetlemiş +Popularite
bence hem kontaktör hem kondansatör ömürleri açısında fazlası ile yararı olacaktır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,208
Mesajlar
915,825
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst