Otomatik Kumanda Yardım

sheware

Üye
Katılım
24 Kas 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar. yeni yapacağımız bir iş için yardıma ihtiyacım var.
Elimizde 0,75 KW 3 faz asenkron motor var. motor iki yönde çalışacak starta basınca swiçe değene kadar sağa çalışacak swiçe değdikten sonra sola dönmeye başlayacak. ikinci swiçe değince duracak. birde ampermetremiz var. motor zorlandığında sağa gidiyosa sola 5 saniye, sola gidiyosa saga 5 saniye gidip geri devam edecek. buraya kar yapabiliyorum sorun burdan sonra. motor aynı yerde 3 sefer zorlanırsa sistem duracak ve siren çalacak. birde durduktan sonra tekrar starta bastığımızda eğer motor sol dönüşü tamamlamadan durmuşsa soldan başlayacak. sağ dönüşü tamamlamamışsa sağdan. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Plc programını delta 14ss11r ile yaptım istediğin gibi oldu projesini çizip ikisinide ekliyeceğim.yalnız senın plc ye yuklemek için kablon mevcutmu yoksa ben plc yukleyıp burdan gonderebilirim sana plc 132 dolara satıyorlar deltafast diye arattırabilirsin.
 
Şehir dışındaydım cevap yazamadım. rs232 kablolarım mevcut. plc yide öğrenmeye çalışıyorum programı gönderirseniz çok makbule geçer. hemde inceleyip bişeyler öğrenebilirim.
 
Motorlar stop butonuna basana kadar sureklı çalışacak ıstersen değiştirilebilir.
 
plc kullanacağına bir adet power flex sürücü kullan plc den daha ucuza gelir he motorun ömrünü yemez hemde iki zaman rolesiye motora halay bile çektirirsin
 
ben de power flex sürücü diyorum. mantıklı.
 
http://www.optimas.com.tr
dünyanın en çok satan plc si olan mıtsubıshı plc hakkında ve ürünlerin kullanımı hakkında bilgi,döküman edinebilirsiniz.. ayrıca eaton moeller ürünleri hakkında da bilgileri bulacağınız güzel bir adres..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst