Otomasyoncuların Maaşı

dumn

Üye
Katılım
26 Şub 2008
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
39
otomasyon sektöründe yeni başlayan birisi ne kadar maaşla başlar 1 yıl sonra ne kadar olur 5 yıllık tecrube sonunda maaşı ne kadar olur?
 
o şansına kalmış bir bakarsın her türlü vasfı arayan sadece 1500 tl gibi verir.Bazen şansın yaver gider 2500tl alırsın.Tamamen işverenin insiyatifine kalmış.
 
bunun bir standartı bir ortalaması yok mu?
yani 2 yıl sonunda ortalama su kadar
5 yıl sonunda su kadar olur diyemezmiyiz
 
teknik adamların standart ortalaması yok malesef ...
 
kardeşim şöyle anlatayım sana bizim ülkemizde teknik adama fazla değer verilmez senin yaptığın iş bilgi beceriyi üst düzeyde olmasına rağmen sana fazla maaş vermek istemezler. kendi iş yerin olsa da bu fark etmiyor nasıl fark etmez dersen, bir makinacıya otomasyon fiyatı verirsin çok fazla derler gider işi bilmez abudik gubidik ucuzcu adamlara verirler ikig ün sonra makina bozulur adam ortada yok. yaw inanırmısın 500 tl karla plc programlı yaklaşık makinanın başında 1 haftalık kablo döşeme işi olan işleri yapan firmalar var (isimlerini burada vermek istemiyorum) tabi duyuyorsun üzülüyorsun. yani acayip bir sektör sadece bizim sektörde değil çoğu sektörde böyle Allah sonumuzu hayır etsin
 
Malasef yazıldığı gibi piyasa çok az paralara çalışan arkadaşlar olduğu için patronlarda para derdinde olmak zorunda oldukları için piyasa çok çok düşük.

ancak patronlar şu tip bir yanılgı içindeler az para ile 3 kişi çalıştıracağına çok para ile tek kişiyi çalıştırmak firma açısından çok daha faydalıdır. acemi elemanlarla firmayı her geçen gün daha kötü bir itibara götürürsün sonra istesende kurtaramazsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,734
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst