Otomasyon Maaşları

Katılım
21 Ara 2010
Mesajlar
291
Puanları
1
Marmara bölgesinde 2 yeni mezun arkadaşım farklı firmalarda 2750TL'ye işe başladı otomasyon mühendisi olarak. Ne diyorsunuz arkadaşlar başlangıç ne kadar olmalı?
 
Arkadaşların iyi sallamış diyorum :))

Başlangıç için iyise, bir 10 yıllık tecrübe olunca acaba ne olur bu süpermenler pardon mühendisler. Birider ben 3.500 tl ile başladım, birider 2.750 tl ile başladım. Vay be arkadaş ne hint kumaşı varmış sizde. Bende şu an 4.350 tl ile çalışmaktayım. Küsüratlı söyleyim belki inandırıcı olur.

Ahanda bu da başka bir konu
https://www.kontrolkalemi.com/forum/mesleki-tartisma-alani/60016-elektrik-muhendis-maasi.html
 
Son düzenleme:
Otomasyon alanı çok geniş. Bir iş yaparsın sana bıraktığı kar %10dur. Başka bir iş yaparsın kar %40dır. Bilemezsin. Maaş bordrolarını gördüm adamlar alıyor cidden :)
 
Tabii canım çok geniş ama geriye doğru geniş, evet arkadaşların ikiside girmiş bordroları göstermiştir eminim. Şu koskaca şirketlerde hiç bilmiyor yahu şu yeni mezunları 2.750 lira alanlar 1.500 lirayada razı olabilirdi ama şirketin prensipleri iyi niyetli olduğu için öyledir. ya ben niye dert ediyorum ki benden 1.600 tl düşük alıyorlar zaten. :)
Bence arkadaşların yeni mezuna göre çok düşük alıyorlar, hemen işi bırakıp başka iş bıraksınlar, 2.750 lira maaş olur mu canım. Yeni mezun otomasyoncunun piyasası 6- 7 bin lira arası ki 45 yaşında da genel müdür olursun. Bendeyim 80 sende de 250 bin lira aylık, ekstradan primler, buzlu bademler oohh Haydi herkes otomasyona!!!!!!!!

Hemcik şu sitede çok deneyimli otomasyonda çalışacak mühendise 1.500-2.000 tl iş teklifi yapacak olan sevgili iş verenimiz nerdedir acaba???
 
Verilebilir,verilmez diye birşey yok..Hangi firma bunlar ,açıkça yazın...
maaş bordrosundada yazdığına göre büyük çaplı bir firmadır ...belki yabancı kökenli..
normalde kimsenin maaşı bordrosunda yazmaz... ..asgari ücret yazar. öyle değil mi :)
 
Arkdaşlar vermezzzzzz otomasyonda şantiye işleri gibi ücretleri düşüktür. Kim yeni mezuna 2.750 tl vermiş otomasyon sektöründe, gidin festoya gidin abb ye gidin iş görüşmesi yapın. Adam 5 yllık otomasyon mühendisiyim 3 bin lira alırım diyor, başkası çok tecrübeli mühendisi 2 bin lirada çalıştırmak istiyor, piyasada bu kadar uçurum olmaz.
Sigortayı asgari ücretten gösterenler bordoroyuda asgari ücretten gösterirler. Ama yeni mezuna o parayı veren firma sgk priminde asgari ücretten göstermez.
 
Şirketlerin ismini veremem ama cidden veriyorlar. Bankada yatan parayada baktım. Otomasyon sektörü çok şeyi kapsıyor arkadaşım otomasyon denince aklına ne geliyor bilmiyorum ama yapacak çok iş var. Her işin ücreti var. Ben plc montaj yaparım diyorsan tabi az maaşa çalışırsın. Bu işte tecrübe yapsan ne olur yapmasan ne olur.
 
Benim bir stajyerim vardı, 2 yıllık mezunu. Benim tavsiye ettiğim bir şirket hiç bir tecrübesi olmamasına rağmen doğrudan 2000 TL ücretle iş önerdi. Uzak olduğu için kabul etmedi. Şimdi başka bir şirkette 4000 TL maaşla çalışıyor.
 
Verilebileceğini söylemiştim ama şirket ismi vermeyince pek inandırıcı olmuyor..işin bir de psikolojisi var..
bazıları ile karşılıklı konuşurken maaşı gündeme gelirse, 1000 tl alıyorsa 2000 alıyorum der...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst