on-grid invertörler

him

Üye
Katılım
1 Ağu 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar birkaç konuda yardıma ihtiyacım var.on-grid Şebeke bağlantılı sistemlerde iki tip invertör var biri içinde trafolu diğer modellerde trafosuz. Benim bildiğim üretilen enerjiyi invertörden sonra trafo ile şebeleye uygun hale getirmemiz lazım? Sizin bu konu hakkında fikirleriniz nedir?
Bunun yanında trifaze invertörlerde trafo olmuyor araştırdığım kadarı ile peki ben 4 tane trafosuz trifaze invertör kullanırsam bunun trafosu nasıl olacak her bir invertöre bir trafomu yapılması lazım? Yada 4 tane trafolu monofaze invertör kullanırsam bunu şebeyeke nasıl bağlarım?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İlk sorunda, eğer bir ev için uygulamanız varsa, 400V üç faz yada tek faz 230 V çıkış veren trafosuz evirici ile bu sorunu çözebilirsin. Ayrıca çift yönlü sayaç ile şebekeye enerji verebilirsiniz.

Eğer büyük bir tesis kurup enerjiyi OG den şebekeye verecekseniz. Step-up trafo ile inverter çıkışlarını ortak barada birleştirip şebekeye enerji verebilirsiniz.
 
peki 40Kw direk şebeke bağlantılı bir sistem yapsam yani 40kW enerji üretip direk elektriği şebekeye verip satmak istesem nasıl bir invertör seçmem lazım? Trafolu invertör yada trafosuz invertör farkı ne olacak burda?
 
40 kW güçte dağıtım şirketi OG den bağlanmanı isteyecektir. O yüzden iki tane 20 kW lık string invertörle 400 V ortak barada toplayıp, 40 kVA lık step trafo ile gerilimi OG seviyesine çıkarıp hattı OG ye basacaksın. Geri kalan aşamalarda TEDAŞ ın istediği şekilde projeleri hazırlayacaksın.

Kolay gelsin...
 
Teşekkür ederim yorumlarınız için. En kısa zamanda dağıtım şirketi ile görüşmem gerekiği sonucu çıkıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,806
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst