Omron Modbus Oluşturma

serkut43

Üye
Katılım
12 Nis 2007
Mesajlar
246
Puanları
1
Yaş
39
Omron marka plc ekran ve bir ınverterdan oluşan basit bir sistemde modbus nasıl oluşturulur.Ekrandan ınverterin ileri veya geri hız referansını değiştirmek için çok basit bir uygulama örneğini foruma yükleyerek paylaşacak bir arkadaş varmı?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
elimde iki envertörlü modbus projesi var, CP1L-XA cpu için, buraya nasıl atacam bilmiyorum, yardımcı olacak arkadaşlar varsa projeyi paylaşmak isterim.
 
elimde iki envertörlü modbus projesi var, CP1L-XA cpu için, buraya nasıl atacam bilmiyorum, yardımcı olacak arkadaşlar varsa projeyi paylaşmak isterim.

Sayın 3915 Öncelikle dosyayaı rar veya zip dosyasına çevirirsen ve Konu cevaplama pencersinde alt taraftaki diğer seçenekler penceresinde EKLENTİ EKLE ikonunu tıkladığında açılan yeni pencereden ilğili dosya tipini seçerek bilğisayarındaki yerini ilişkilendirip foruma yükleye bilirsin.
 
umarım faydalı olur.
 

Ekli dosyalar

  • SADECE_GONDER.rar
    3.6 KB · Görüntüleme: 330
umarım faydalı olur.

Şüphesiz yardımcı oldu, üzerinde çalışacağım.Bu arada bende plc nin manuelini incelerken inverter refresh(ınv002) ,frekans referansı(ınv003) gibi hazır fonksiyon bloklarının olduğunu gördüm.Fonksiyon bloklarını kullanarak dahada basitleşeceğini tahmin ediyorum
 
omron 3g3mv ile cj1m serisi plc arasında modbus yaptım.yalnız protocol macru modülü (scu41) kullandım. işine yararsa göndereyim.proses bahsettiğin işin aynısı.
 
Merhaba apakyusuf senin programınla sadece dediğin gibi yazabiliyorum ama bilgiyi için okumak uğraştım olmadı. sen yapabildin mi acaba. tşk.
 
Slm apakyusuf
Senin verdigin programla değerleri gönderiyorum ama okuyamıyorum uğraştım şu an için olmadı devam ediyorum. Sen çözebildinmi acaba tşk.
 
ben sadece bi yerden bu programı buldum ama denemedim, bir kaç gün içinde abb marka invertör ve CP1H plc gelecek, programı hazırlayıp, ekrandan hız ayarı, arıza gösterimi ve start stop yapmayı deneyeceğim. Çalıştırmam lazım, çalıştırdığım zaman sizlerle paylaşacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,242
Mesajlar
916,121
Kullanıcılar
450,050
Son üye
denizlerdendeniz

Yeni konular

Geri
Üst