Oksitlenme

gubj81

Üye
Katılım
4 Mar 2009
Mesajlar
22
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar.

Bir yerin elektrik panolarını Bakım işin yapacağım. Sistemdeki tüm ekipmanlar ortamın nemli olmasından kaynaklı olarak oksitlenmiş durumda. Oksit temizliği yapılabilir mi. Nasıl yapılır. Ne tür kimyasal kullanmam gerekir. İleride oksit oluşmaması için kalıcı bir çözüm varmıdır. Desteğinizi rica ediyorum.Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba;
oksitlenmiş elektrik ürünleri çöptür.
Bakımı olmaz olsa bile ileride sorun yaratır.
Panodaki tüm hava girişlerini kapat.
eger yapabiliyorsan kablo rekoru kullan.
 
Oksitlenmiş malzemelerin arkadaşında dediği gibi kullanılması ileriye dönük sıkıntı yaratabilir.Belki kısa vadede pas sökücü gibi malzemelerle temizleyebilirsin ama neticede bünyeye zehir girmiş :)kısa zamanda yenıleyecektir.Elktrik panolarındaki oksitlenme sorunun çözümü arkadaşım,panonun iç sıcaklıgını korumak ve dışardan izole etmek.Büyük bi pano ise rezistans ve pano tipi termostat kullanarak bi nebze önüne gecebilirsin diye düşündüm.Bu yöntemde malzemeleri nasıl etkiler orasınıda deneyıp görmek lazım.
 
Merhaba panolarin durumlarini bilmiyorum fakat bir markanin pas donusturucu ve uzeri boyanabilir kimyasal urunu var.Pasin kabasini temizleyip kimyasali suruyorsunuz normalde pembe olan rengi koyu maviye dondugunde boyuyorsunuz.Bunu aracimin pasli ve acikta bir kismina surup boyamadan test etmistim gayet iyi sonuc aldim bilginiz olsun..
 
Pas için fosforik asit kullanılır pası söker atar sonradan boyaybilirsin,z tabi ki tekrar edebilir ve ŞOK bu asid Kolada da var bu sebeple bu da pazı çözer kromu parlatır ;) vidyoları görmüşsünüzdr.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst