og koruma rolesi yardım

Katılım
6 May 2010
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar sepam role sürekli yönlü faz hatası 2 a yazıyor ve kesiciyi açtırıyor yönlü faz hatası ne demektir bu açma sırasında darbe hissediliyor sebebi nedir sizce hatta önde ve sonda başka kesicilerde var genelde aynı kesici açıyor hata ayarlardamıdır yoksa bu kesiciden diğer kesiciye kadar olan yerdemidir yön demekle hangi yönü kasdediyor.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Demek ki bu röle giriş fiderinin rölesi. Bu tür röleler çift devrelerde(paralel beslemelerde) kullanılır. Giriş fiderinde açma olduğunda karşısındaki çıkış fiderinin rölesinde de açma oluyorsa hattında geçici bir arıza kaynağı var(ağaç, kuş çarpması vb.). Rüzgarlı havalarda açma oluyorsa kesinlikle ağaç teması var. Karşıdaki çıkış fideri ani tekrar kapamalı olduğundan bunun açma yaptığını farketmeyebilirsin. Karşıdaki çıkış fiderini öncelikle bir kontrol et, tekrar kapama yapmış mı, yapmamış mı? Eğer sadece giriş fiderinin yönlü rölesi açıyorsa yanlış bağlantı yapılmış olması muhtemel. Bağlantı diyagramına göre akım ve gerilim trafolarının polaritesini göz önüne alarak yeniden röle bağlantılarını kontrol ederseniz, sorununuz çözülmüş olur.
 
şöyle birşey var bazen 1 hafta açmıyor polariteye gelince gösterdiği güç değerleride çok doğru bazende günde 3 kere açıyor bu role giriş fiderinde ve bundan önce 1 km önde bir kesici daha var o da giriş fideri hattında ve tekrar kapamalı değil o açmıyor.
 
Yönlü röle genelde girişindeki kısa devrelerde açar. Ancak bazı arızalarda çıkışlarındaki sempati akımlarından da açma yapabildikleri görülmüştür. Rölenin akım TEP'leri eğer çok düşükse(ani açması devrede olabilir) röle hassasiyeti çok düşüktür, bundan dolayı çıkıştan gelen arızaları da sanki girişinden geliyormuş gibi algılayabilir. Bundan da kaynaklanabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst