OG Kompanzasyonu Nasıl Yapılır?

trant

Üye
Katılım
4 Haz 2008
Mesajlar
41
Puanları
1
34,5KV girişli trafodan 34,5 KV bölümüne otomatik kompanzasyon nasıl yapılır?AG den değil OG den yapmak istiyorum. Bilgilendirirseniz şimdiden teşekkür ederim..
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
34,5KV girişli trafodan 34,5 KV bölümüne otomatik kompanzasyon nasıl yapılır?AG den değil OG den yapmak istiyorum. Bilgilendirirseniz şimdiden teşekkür ederim..
O.G den otomatik kompanzasyon yapmak istediğiniz tesisin gücü kaç MW
düşündüğünüz sistemin minimum ve maksimum güçleri nedir.
tesiste çalışsan sitemler hakkında biraz bilgi verebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım.
saygılarımla.
 
Maksimum 35 MW , minimum 13 MW...Tesiste çalışan sistemler yerleşim bölgesi ve küçük ölçekte fabrikalar..İlginize teşekkür ederim..
 
Maksimum 35 MW , minimum 13 MW...Tesiste çalışan sistemler yerleşim bölgesi ve küçük ölçekte fabrikalar..İlginize teşekkür ederim
 
OG den otomatik kompanzasyon,çok özenli davranılması gereken bir konudur.Öncelikle,Varkon arkadaşımızın görüşlerini bekleyelim.
 
OG'den otomatik kompanzasyon pek tercih edilmez. Akım, gerilim, ripler nedenlerin haricinde, deşarj süresi minimum 300sn. Sadece bu durum yetmez. Sistemde ek önlemlerin olmaması, reaktif güç kontrol rölesinin arızalanması ve rasgele kademe alıp bırakmalar yaşandığı takdirde....???
 
Cevaplarınız için teşekkürler. Varkon arkadaşın görüşlerinide bekliyorum..
 
O.G den kompanzasyon yapılırken özellikle daha fazla koruma yapmak gerekir.
Dağıtım şirketi içinmi düşünülüyor bu sistem. ??

tesisin ihtiyaco 40 MW ile 13 mw arasında değişiyorsa, öncelikle değişim saatleri nedir bu önemli.
bu tarz tesislerde 2 veya 3 kademe kompanzasyon tesisi kurulabilir.
- Reaktif güç kontrolü için normal reaktif güç kontrol rölelerini kullanmak cos fi nin çok hareket etmesi sebebi ile uygun olmaz bu tarz tesislerde VAr Kontrolü yapmak daha uygundur. PLC, Enerji anal.zörü ikilisi veya Lojik proğramlama yapılabilen Fider yönetim röleleri kullanılabir. (VAMP40C - VAMP52 - VAMP230 - GE F650 - SEL 751A - örnek verilebilir.)
- kademelerin belirlenmesi için geçmişe dönük enerji verilerini incelemek gerekir.
- Sistem kurulurken otomatik çalışmada sistemin 10 dk dan daha aza sürelerde anahtarlam yapması istenirse mutlaka deşarj reaktörü kullanılmalıdır.
- Gecici rejimlerin oluşmasını en aza indirmek için her kademe için bank gücüne göre uygun değerde mH sahip Akım sınırlama reaktörleri kullanılamlıdır.
- Anahtarlama elemanı olarak metal enclosed hücre kullanılacaksa Sf6 gazlı kesicili , Metal clad hücre kullanılacaksa Vakum kesicili dizayn edilebilir. dikkat edilmesi gereken diğer bir husus dengesizlik için mutlaka çift yıldız noktasına Akım tarfosu bağlanmalı ve bu akım trafosu Dengesiz akım (46N) koruması yapabilen bir röle ile kontrol edilmelidir.
-banklar ve korumalar hakkında daha fazla bilgi için TEDAS MYD 96-026A Teknik şartnmesini inceleyebilirsiniz.
önemli nokta kuracağınız sistemin beslendiği barada harmoniklerinde analiz edilerek gerekirse sistem harmonik filtreli olarak tesis edilmelidir.
saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst