OG Ayırıcı sigorta patlaması

dostum nominal anma akımını okumalısın sigortanın. 3-5-10 (A)bu civarlarda bir değerdir. 25 ka dinamik kesme akımıdır. darbe şeklinde gelen max kısa devre akımı 25ka 'i geçmemelidir anlamında.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba arkadaşlar,
işlerin yoğun olmasından siteye giriş yapamadım.Mesajları ancak şimdi gördüm.
sigorta 250 A.her fazda ayrı ayrı mevcut.hatta şimdi yeni yedek sigortaları aldım.
Bizim sistem tedaştan gelen 31,5 KV luk enerji direk tipi ayırıcı ile kesici ölçü kabinine giriyor.Asıl korumayı burada yapmaya başlıyoruz.Eskiden kalan bir sistem bu.Aslında direk 31,5 KV luk enerji KÖK e de girebilirdi.Bu şekilde yapılmış.Patlayan sigortalar bu direk tipi ayırıcıdaki sigortalardır.Kesici ölçü kabininde schneider marka sepam rölemiz var.Buradan yaklaşık 650 mt yer altından trafoların merkezi halde bulunduğu enerji merkezine 31,5 Kv gidiyor.burada kesici hücrelerinden trafolara bağlanıyor.her trafonun sepam rölesi mevcut.Ayrıca giriş hücresi olarak adlandırdığımız KÖK te de ana sepam röle tüm hattın korumasını yapmaktadır.Özetle sistemimiz bu şekilde.Olay günü tüm trafolar devreden çıkartılmış ve kök ten enerji kesilmiştir.15 dk sonra tekrar enerji verilmek istendiğinde kök teki sepam dan açma yapmıştır.Tekrar deneme yapılınca bu sefer şalt sahasından açma yapmıştır.Onlar da 1 kez daha kapama yaptıklarında aynı açma tekrarlamıştır.OG hattının kontrollerini yapmak üzere tedaş yetkilileri işletmeye kadar gelmiştir.Fakat o gün yoğun bir şekilde yağmur vardı.Biz de og hattına uzanan ağaçlar etkili olmuştur diye düşündük.fakat yaptığımız görsel kontrollerde b fazındaki og 250 A lik sigortanın kesmiş olduğunu gördük.Değişimini yaparak enerjiyi sorunsuz işletmeye verdik.
 
şu anda takılı olan bu. 32,5 kV giriş enerjisi.
neden olmadığını detaylı alalım
 
Diyelim ki Nominal Akım =250A buradan çekilen güç
P= 1.73 x 250 x 34.5 =14.921kW yani yaklaşık 15MVA ...

Elektrik Kvvetli Akım Tesis Yönetmeliğine göre sigortalı koruma 1600KVA'ya kadar yapılır. Birinci neden bu... Daha yüksek güçler kesicili koruma sağlanır. Sonra sigorta üreticilerinin kataloglarına bakın bir ... 250A görecekmisiniz hiç....
 
herkese yorumlarından dolayı teşekkürler.
evet yönetmeliğe göre yanlış bir uygulama imiş.
en kısa zamanda bunu düzeltiyoruz.
 
Muhtemelen aşırı akımdan patlamıştır.Benim başıma gelmişti şebekede trafoları devreden almadığım için patlamıştı.Kafamda baret olmasa bi kaza yaşayabilirdim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,858
Kullanıcılar
449,993
Son üye
sedat2727

Yeni konular

Geri
Üst