Nesne Tarama

mcsultan

Üye
Katılım
22 Kas 2010
Mesajlar
206
Puanları
31
Nesneyi taramak için bir cihaz. Benim hoşuma gitti. İşinize yarayabilir.

http://store.makerbot.com/digitizer

Not: Sitedeki videoyu izlerseniz sanıyorum arkada el yapımı 3d yazıcılar var.
 
@KAZIMUGUR Usta Allah (c.c) razı olsun ellerin dert görmesin tecrübenden bilginden faydalanıyoruz yazılarını zaten severek okuyorum bir de bana hitab edince musmutlu oluyorum :)
 
Evet o gördüğünüz makinalar 4 - 5 vin euroluk basit makinalar. çıkardıkları datalar genelde modelle pek benzemeyen ama andıran çamur data değipimiz datalar. Bunun 2 de mantığı olan sazen artcam ve aspire trace vector diye var siyah beyaz resimlerdeotomatik eğri çıkarıtor güzel ama resmin kalitesi nekadar iyi ise oderece net eğri çıkartır. Bu linktekileri ise genelde pikseli düşük resimlerden trace vector ile çıkartılan eğrilern parça pincik oluşu gibi 3d çamur datalar çıkartırlar.



Yalnız şöyle bir durum daha var ki taranmış datalar %80 direk olarak kullanalmazlar. Resim örneğinde verdiğim gibi anlatayım. tarayıcıdan resim taratım nasılki siz onu direk kullanamıyorsunuz üzerinden eğri geçiyor iseniz 3d tarama dataları da aynı bu resim jpg gibidir üzerinden eğri geçilmesi yani 3d katı yüzey modellenmesi yapılır ki imalat da kullanılabilisin.


Taramadan sonra yapılan işlemleri vidyoa görebilirsiniz.

Ama şöyle bir urum da var heykel çicek böcek vb. endüstriyel olmayan yani ölçü hassasiyeti parallelik düzelmesllik çap vb. ölçü ihtiyacı olmayan sanatsal işlerde tara işle olarak kullanıabilir.

Lakin şuda bir gerçek tir ki bu işler bir resmi alıp taradıkça fotokopi çektikçe kalitesinin düşmesi gibi hücrelerin birbirini kopyalarken tam kopyalayamayıp yaşlanmaya sebebiyet vermesi gibi ürününüzde yaşlanır deforme olur.

Taranmış data üzerinde yapılan çizim ve modelleme işlemleri bu işin estetik ameliyatı photoshopu dur. :)
 
Usta , powermill i boşladın catia takılıyorsun bakıyorum..
 
yook be abi arada p mille gene sarılıyorum bazı işlemelerde. Ama tarama datalarında çalışmaka zor bir ara catia yı inceledim ama rapidform bu işlerde iyi.



 
Rapidform dediğin gibi en iyilerden.
Geomagic Studio yu denedin mi ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst