Neden Logo?

vipstdnt

Üye
Katılım
21 May 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
arkadaslar gelişen teknolojiye yabancı kalmamak adına neler yapabiliriz diye arastırırken logo ile karsılastım:rolleyes:..

forumda baya detay bilgi var ama ben sunu tam olarak öğrenmek istiyorum:

NEDEN LOGO!
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yapılacak projeye göre malzeme seçmek maliyet açısından çok önemli. Eğer logonun yeterli olacağı bir pano yapıyorsanız neden daha fazlasını ödeyesiniz?
 
logo vb akıllı röleler hem fiyat açısından cazip hemde kendi üzerinden programlanabilmeleri sebebiyle kullanıcı için bir bilgisayar gerektimemesi avantajları eğer projenizi kurtarıyorsa bu röleleri kullanmak çok mantıklı
 
Röle sistemine göre avantajları:
1. Ucuzluk (Uygulamaya göre)
2. Kablaj ve montaj kolaylığı
3. Az yer kaplaması
4. Revizyon kolaylığı
5. Know-how'ınızı koruyabilmeniz

PLC'lere göre avantajları:
1. Ucuzluk
2. Programlama kolaylığı
 
Logo Siemens'in evrensel lojik modülüdür. Bunun anlamı şu demek; dilediğiniz her projede kullanabilirsiniz. Logo bir mikro PLC'dir. ASI genişletme modülleri ile bir çok ek modül takabilirsiniz. Ayrıca Basic versiyonlarında ufak bir display ekran, sizin logoyu hem programlamanızı hem de proses ile ilgili bilgileri ekrana yansıtabilmenizi sağlar. Küçük otomasyon projelerinizde, örneğin bir otomatik kapı, bahçe sulama, Su pompası ya da buna benzer digital bilgileri değerlendirmeniz gereken ve dünyaya yansıtmanızı sağlayan kullanışlı cihazlardır. Yalnızca bununla da sınırlı değildir. Ortalama bir PLC'yi Euro bazında 4 rakamlı fiyatlara kurarken Ana logo modülü+1 adet I/O genişletme modülü+Programlama kablosunu ortalama 500€ gibi bir rakama satın almanız mümkündür. PLC'nin yapabileceği bir çok işlemi yapar içerisinde Shift Register, Counter ve Timer kullanılabilir. Analog Input veya output kullanılabilir. (Genişletme modülleri sayesinde) Bu yüzden maliyeti düşük olması gereken küçük otomasyon projelerinde LOGO veya çeşitli markalarda varyasyonları kullanılır.

Ayrıca Bkz: https://www.kontrolkalemi.com/forum...kumanlar/885-siemens-logo-nedir.html#post4068
 
Son düzenleme:
fakat piyasada logo tarzı da iyi cihazlarda bulunmakta mesela moeller ve omron zen serisi hoşuma gidiyor.lad programlama diliyle çalıştığından çok basit kullanım sağlıyor.
 
arkadaşlar hepsini denedim. En kolayı Moeller Easy adlı logo cihazları. Yazılımı çok kolay, hiç bilmeyen biri bunu rahatlıkla kullanabilir. İstediği otomasyonu yapar.

Easy500, Easy700, Easy800 ve MFD-Titan modelleri mevcut.
 
Merhaba arkadaşlar.
Omron ve Siemens logo programlarını nasıl temin edebilirim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,764
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst