Neden 0-10 V ya da 0-20 mA Kullanılır?

demirdöven arkadaşımız sorunun cevabını iyi anlatmış.
bundan başka kontrol etme özelliği PID kontrol vardır. Frekans konvertörün nasıl kontrol edilmesine karar en başta verilir. Mot. pot mu, mA mi, mV mu sadece hızları ile alakalıdır.
saygılarımla.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım zaten özel sistemlerde analog giriş veya çıkış sinyallerini dijital haberleşme yöntemleri ile yapılıyor. ama sen basit bir yerde kullanacaksan nasıl yaparsın haberleşmeyi. yani bir sürücü bir motor birtane basit makine, panoya bir pot takıp çalıştıracaksın, şimdi ne gerek var pot referansını haberleşmeye çevirip sürücüye yollamaya. 0-10v ve 4-20 ma oransal olabilen bir analog sinyal ilk hangi marka icat ettiyse standart hale gelmiş diğer her şey gibi zamanla. varsa daha iyi fikirler umarım değerlendirirler. kolay gelsin.
 
arkadaşlar ac 800 kontrolü için 4-20 ma üreteci lazım yardımcı olursanız sevinirim
 
sayın bergamalı arkadaşım herşey önce acs 800 kontrolünü elle mi? yoksa otomatik olarak mı yapacaksın? Eğer bir sistemden gelen bilgiye göre kontrol edecksen ( sıcaklık , basınç ,akış vb.) ölçüm cihazı ile sürücü arasına gelen bilğiyi 4-20 ma'e çeviren çevirici koyman lazım , yada 4-20 ma çıkaran ölçü cihazları mevcut.Eğer bu şekillde çalıştıracaksan ölçeceğin bilğiye göre internette araştırma yaparsan bulursun.Daha detaylı bilği verirsen yardımcı olmaya çalışırım kolay gelsin mesleki hayatınızda başarılar dilerim
 
arkadaşlar mrb benim sorum şu : 0-20 ma ile 4-20 ma arasındaki fark nedir ?
 
mrb arkadaşlar 0.10v analog girişler hakında benim size sorum olacak gemo plc ile bir ağırlık sivicle 50 kğlık bir un torbasın dolduruyoruz çuval 50 kiloya ulaşınca dolum nasıl duracak bunun hesaplama förmülü nedir nasıl olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,655
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Geri
Üst