Nasıl kompanze ederim

Teşekkürler Melih bey, ama daha üniter bir çözüm olmasını isterim, zira sistemde sadece floresan var değil. Başka bir yorumu olan arkadaşım var mıdır?
iyi günler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn.ephesus dediğiniz gibi faturada bir değişiklik oluyormu olmuyormu onu tespit etmek istiyorum
 
sırf maliyete katkısı varmı diye o kadar masraf yapma eski sayaçlardan bir tane al onada yük bağla kondansatör ile yükü devreye girsin sayaç 1 devri kaç sn de yapıyo ona bak birde kondansatörsüz çalıştır yine bak 1 devri kaç sn döndüğüne ordan karşılaştırmış olursun ve görürsün ki ikisi arasında mx.1-2 sn felan oynar o kadar masraf yapıp çok küçük bir kazanç için değmez sonuçta senin cezaya girme gibi şansın yok :)
 
arkadaşlar benimde bir sorum olacaktı calıştığım şirkette 45kw lık bir su motoru var ve yaklaşık olarakta 5kw lık lamba gücü var. Bu sistemde kompanzasyon var fakat calışmıyor ben bu panoyu tekrardan yapmam lazım neler gerekli acaba bilgisi olan varsa benide bilgilendirirse çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.
 
arkadaş kendine göre fantazi yapıyor herhalde; yada fazla bi işi yok gibi.
Söylediğin yüklerin toplamı 9 kw ( dahil ) ediyor mu? Bence etmez ama etse bile 9 kw yı geçmediği sürece senin reaktiften ceze sorunun olmayacağı için kompanzasyonu kafana takma, ha illaki ben kompanzasyon yapıcam para harcıyacam diyosan başka.
o zaman VARKO-1xx tek fazlı reaktif güç kontrol rölesi, kullan ki tam otomatik kotrollu bi kompanzasyon yapabilesin....
Yada bence, kullanımın 22:00_06:00 arası ağırlıklı ve 06:00-17:00 arası ıse puant tarifesine geçip kullandığın miktarı daha ucuz tarifeden fatura edip daha az ödemeye bak.. tabi amacın tasarruf ise...

Genel anlamda pratik bir işlem yapmak istersen eğer;
kurulu gücünüzü 50kw olarak alıp yaklaşık olarak 1/3 oranında kondansatör gücü kullanırsan problemi çözebilirsin.
ayrıca burada reaktif sınır değerlerinin 50kw (dahil) Ri%33, Rc%20 olduğunu unutma
Pano mevcut ama çalışmıyor dediğine göre öncelikle mevcut malzemelerin sağlam, çalışır olup olmadıklarını kontrol et, sistemine göre (3faz yda 1faz) sayaç uygun mu? (Ri,Rc ölçüyormu?) uygun değerde akım trafoları kullanılmış mı? 150/5A , sistem dengeli yük 3faz ise hesaplamalarına göre 50/5A akım tr kullanarak Reaktif güç kontrol rölesini sisteme bağlayarak en az 6 kademe ile kondansatörlerini sıralayarak bağlantılarını yapabilirsin..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar benimde bir sorum olacaktı calıştığım şirkette 45kw lık bir su motoru var ve yaklaşık olarakta 5kw lık lamba gücü var. Bu sistemde kompanzasyon var fakat calışmıyor ben bu panoyu tekrardan yapmam lazım neler gerekli acaba bilgisi olan varsa benide bilgilendirirse çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

sadece motor ve lamba varsa mürferit kompanzasyonda yapa bilirsin hem maliyetin çok yüksek olmaz ama diğer türlü yapmak istiyorsan

34.5 kvar lık bir kondansatore ihtiyacın var ve bunu en az 5 kademeye yaydığını dusunursek 5 adet sigorta ve kontaktör 3 adet akım trafosu rgrölesi gibi malzemelr lazım
 
bravo arkadaşlar sitemizi gittikçe basitleştiriyoruz. arkadaşımızın sorusuna senin kompanzasyon sistemine ihtiyacın yok deyip cevaplasak bence daha mantıklı.lütfen sitemize sahip çıkalım saygılarımla...
 
Herkese teşekkürlerimi iletirim
 
Tesisatta bir değişiklik yapmana gerek yok,sözleşme gücün 9 kw değerinin altında ise kompanzasyon yapmana gerek yoktur verdiğin bilgilere görede durum bu şekilde ilgili dağıtım şirketine basvurarak fikir alabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,461
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst