Nais Fpo PLC İle İnverter Hızını Kontrol Etmek

ayhan76

Üye
Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar fpo- c14rs ve bir tanede fpo-A04V output ünitemiz var.bununla hız kontrol cihazı inverterin frekansını kontrol etmek istiyorum.plc ye bağlı bir enkoder ile metraj sayıyoruz ,mesela 1000 metre olsun. 200 metre saydığında inverterin frekansını 50 hz den 48 hz düşürmem lazım,tekrar 200 metre daha saydığında 46 hz düşürmek istiyorum.hız kontrol cihazını 0-10 v ile sürmem lazım.compare komutları ile yapmaya çalıştım ama olmadı. plc metrajı düzğün sayıyor ama invertör hızını düşüremedim. yardımcı olabilirmisiniz. örnek projesi olan varmı.
 
Merhaba Ayhan76

Gün içinde sorunuza cevap verilmediğinden ve hafta sonu size yardım edemeyeceğimden istediğiniz programı gönderiyorum.

Umarım yardımcı olur

88. stepten sonraki kısım sizin istediğiniz program öncesi analog çıkış kartının çalışması için gereken tarama yazılımıdır.
 
merhaba panasonıc destek. yardımlarınız için çok teşekkürler.dediğiniz gibi , bizlere sizler çok yardımcı oluyorsunuz.çalışmalarınızda başıralar diliyorum.proğramı test etme zamanım olmadı,en kısa zamanda deneme yapacağım.verdiğiniz örnekler ufkumuzu genişletiyor.
 
merhaba panasonıc destek.
gönderdiğiniz proğramı inceledim. burda kullandığınız y2c y3c y2d y3d çıkış rölelerinin görevi ne.dört tane çıkış için yazılmış görünüyor.biz a04v için v0-com çıkışını kullanmamız gerekir diye düşünüyorum, inverterin hız bilgisini alacağı.birde karşılaştırmada kullandığınız k-2000 dt3 ve k2000 dt3 ne amaçla kullandınız. yardımlarınız için çok teşekkürler.
 
Merhaba ayhan76

Daha önceki mesajımda belirttiği gibi

88. stepten sonraki kısım sizin istediğiniz program öncesi analog çıkış kartının çalışması için gereken tarama yazılımıdır.

88. stepten önceki kısımlar 4 kanal çıkış alabilmeniz için yazılması şart olan bir yazılımdır.
Bu yazılımı yaptıktan sonra

DT0 V0
DT1 V1
DT2 V2
DT3 V3 çıkışlarını kontrol eder.
 
merhaba panasonıc destek.
inverter hızını metraja göre devir düşürüyoruz.bir kaç değişiklik yapınca oldu.birde biz bu inverter hız bilğisini 0-10 v tu.şu şekilde düşürebilirmiyiz. mesela x1 girişi aktif olduğunda 50 hz ,x2 girişi aktif olduğunda 40hz ,x3 girişi aktif olduğunda 15hz motoru döndürebilirmiyiz.aslınnda bu işi biz inverter hız giriş kademeleriyle yapabiliyoruz ama benim kullanacağım sistemde plc de kullanmam gerekiyor.bununla ilğili örnek varmı acaba harici girişler ile analoğ çıkışı nasıl kontrol edebilirim.yardımlarınız için çok teşekkürler.
 
Merhaba Ayhan76

Herbir dijital girişle çıkış voltajını düşürmek istiyor isen

Örn: X0 IN yükselen kontağı ile F0 move komutunu kullanarak DT0 içerisine sabit K1000 değerini göndermelisin.Bu örneği diğer X ler içinde yapabilirsin.

Burada göndereceğin K1000 değeri 5V.'a denk gelir buda sürücüde 25Hz. demektir.Buna göre orantı kurarak hangi frekansta sürücüyü sürmek istiyor isen buna denk gelen sabit değeri göndermelisin.

Yanlış hatırlamıyor isem DT0 senin ilk çıkış kanalının adresi idi.Bu sebepten DT0 adresini örnek olarak verdim.
 
merhaba panasonıc destek.
benim kullanacağım girişler kontak yada buton gibi , burada dediğiniz gibi dt0 k1000 değerini gönderiyoruz.ama çıkış rölesi devresini nasıl yapacağız. giriştede wx , çıkışta wy gibi dahili çıkışları kullanmalımıyız.? bir örnekle açıklarsanız çok sevinirim. inanın konular örneklerle daha iyi anlaşılıyor. yardımlarınız için çok teşekkürler.
 
Merhaba Ayhan76


WX adresleri analog girişleri WY adresleri analog çıkışları belli etmektedir.

Size gönderdiğim FP0A21 örneğinde A21 kartında tek bir çıkış olduğunda WY2 adresine istenilen değer direk yazılmıştır.

Eğer analog çıkış kartınız FP0A04v ise önce tarama programı yazılmalı daha sonrada bu tarama programında ilk kanal çıkış adresi olarak hangi DT alanı belirtilmiş ise o alana değerler gönderilmelidir.İkinci örnekte de bu gösterilmiştir.

umarım yardımcı olur
 
merhaba panasonıc destek.
gönderdiğiniz proğram çok yardımcı oldu , çok teşekkürler. ben birde inverteri durdurmak için ayrı bir giriş daha ekledim. stop butonu girişini fomv komutu ile dt10 sıfır yaptım. yoksa similasyonda çıkışlar hala aktif gözüküyordu.çünkü uygulama yapma fırsatım olmadı.sizcede sistemi durdurma şeklim doğrumu.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,962
Son üye
Emrullah t

Yeni konular

Geri
Üst