bobinleri 2 mosfetin birbirine bağlantı yapılan noktasına bağladınız mı. şemayı görebilirmiyiz.
 
evet deiğinz gibi ıkı mosfete bağlı bobınler
şuanda projemı değiştirdim kesmez bey. ve yenıkonu acmayı düşündüm hatta 6MBP30XSF060-50
adında bir entegre kullanacağım fakat bir kaç bilimmezlik içerisindeyim
şema şuanda mevcut değil efendım ama iki mesfetten gelen kablolara bağlanarak osıloskopa gitmekte simülasyonda
Entegre burdan data sheetine ulaşabilirsiniz sorumda şu yönde olacaktır:

entegrede kullanılan direnç diyotlar kondasatörler zener diyotlar gibi materyallerin değerleri bulunmuyor bunları nasıl ve hangi değerde kullanacağımı bilmşyotum nasıl bir yol izlemeliyim acaba?

entegre.PNG
 
Son düzenleme:
ordada değerler yok
60669

valla kaldı böyle karşılıklı bakışırız anlayan olsada keşke yarına yetiştirebilsem :/
1*) 3-5-7 de ki kondasatörlerin (+) (-) uçlar nereye gidecek
ekte dosyada var 3-5-7 pinleri dosya üstteki bi cevapta
 
devreyi kurduk halletim bir kaç yardımla sağolsun arkadaşlar yardım etti biraz dün sundum projeyi frekans değiştirerek hız kontrolü yapabiliyorum artık.Şimdi şöyle bir bilgiye ihtiyacım var 3 fazlı bir asenkron motor var 1.1 kw 2200 dk/ bunu entegrem ile kontrol etmem için nasıl bir bağlantı kurmam gerekli motorla bir hız sürücüyü motora nasıl bağlarım bir kaç araştırma yaptım motoru yıldız bağlamam gerekliymiş devamında motora bir ac-dc dönüştürücü ile güç vermem gerekiyormuş gücün de 200 v altı olmamsı gerekli dönmesi için motorun fakat nasıl bir güç kaynağı seçmeliyim şebekeden alacağım 220v AC gerilimi DC olarak doğrultup motoru besleyebilir miyim ? bunun motorla bağlantıları nasıl olmalı entegreyi nasıl bağlamalıyım motora bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim hayırlı günler
 
Merhaba. Çok güzel, elinize sağlık o zaman, frekansı değiştiren devrenin başarısı için. Asenkron motorlar malesef ki direk DC akım ile çalışamazlar, inverte edilip 3 fazlı AC 'nin uygun frekans ayarıyla yine 3 faz AC akımı olarak bu asenkrona vermeniz gerekiyor, tıpkı AC motor sürücüsü olarak. Değiştirdiğiniz frekans değeriyle motor devrini de direk değiştirmiş olursunuz, zaten 3 fazlı asenkron motorların frekans konverterlerinin asıl işlevi de budur. Üniversal bir motor olsaydı hem AC hem DC ikisiyle de çalışması mümkündü. Kolay gelsin.
 
V/F surucu adi ustunde Voltaj/Frekans kontrolu.

Motoru hizlandirmak istediginde hem frekansi hem de voltaj artirmalisin ki motor nominal akimini ceksin.
Tersine, motoru yavaslatmak istediginde hem voltaji hem de frekansi dusurmelisin ki akim nominal degerinin ustune cikmasin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst