Nükleer Santral Kurulsun Mu?

2000 yılında iptal edilen projede çalıştım. ( www.nukleer.web.tr )
 
Babamız yaşındaki bir abimizle muabbet ediyoruz.Laf lafı acıyor ve konu santrallere keban hes.geliyor..ve başlıyor anlatmaya..70 li yılların hareketli adamlarından.ve diyor ki ben ne salak adammışım..biz sene 73-74 lerde keban hes.yapılırken sokaklara döküldük.ülke ekonomisinin 3/1 buraya yatırılırmı.ne gerek var diye günlerce eylem yaptık.yürüdük..ve şimdi aradan 35 yıl geçti . ülkeye keban yetmez oldu üzerine karakaya atatürk yapıldıve hala yetmiyor.keşke karşı geliceğimize 1 tane daha keban yapın,fabrika yapın deseydik.ne salak adammışız diyerek pişmanlığını yıllar sonra da olsa dile getirdi.

ve şimdi bende soruyorum sizlere sevgili arkadaşlar.
burnumuzun dibindeki ülkelerde varken neden biz yapmıyoruz.neden bir anda çevreci oluyoruz.neden bu eylemler.neden bu yürüyüşler.bu kadar çevreciyiz neden ülke hızla çölleşiyor ağaç dikin diye sokaklara dökülmüyor.demekki bir yerlerde eksik yaptığımız bir şeyler var.ve birileri istemiyor .(bu çevreci derneklerin % 80 fıss. amaç dışı çalışıyor)

bizler nükleer santral yapılmalımı yapılmamalımı tartışmasından çok..biz bu santrali işletme kapasitesne sahipmiyiz,alt yapımız vs vs.müsaitmi diye tartışmamız gerekmiyormu sizce.
.hepinize saygılar.
 
beyler bence bu nukleer santrale cok ıhtıyacımız var bıran once kurulsada turkıye elektrık enerjısının tamamına yakınını ordan karsılar ıns kurulur bence
 
fransada bilmem kaç tane var ukraynada bile 5 ten fazla var. almanyanın enejisinin büyük çoğunluğunu nükleerden sağlıyor biz daha bir tane kurulsun mu kurulmasın mı diye tartışıyoruz. bunca zaman dış güçler kurdurmadı ki Türkiye büyümesin diye. hala daha insanlar bunu anlayamıyor ya.pes diyorum.
 
en son seçenek... alternatif enerji kaynaklarından sonra.. sonumuza acele etmeyelim
 
en son seçenek... alternatif enerji kaynaklarından sonra.. sonumuza acele etmeyelim
Siz de nükleer rönesansı görecek şanslı kişilerden olacaksınız. O gün bu yazdıklarınıza gülüp geçeceksiniz.

Alternatif kaynaklar çözüm olsaydı bu güne kadar en önemli payı alırdı. Neden alternatif kaynaklar ve nükleer beraber olmasın? Ben 6 yıl bunun eğitimini aldım. siz hangi bilginize güvenip karşı çıkıyorsunuz anlamadım.
 
bence gerekli ama dışarıya bagımlı olmamak gerekir.türk mühendisleri zenginleştirmeyi yaparsa uranyumu nie olmasın ki aten dünyada sayılı ülkeler yapıo bunu.ama bizimki yine dış güçlerinin elinin altında olucak. hammedeyi alıcak işliyecek sonra biza geri satacak hatta tesisi işleticek başka bir devlet
 
çin 30
japonya 11
hindistan 10 olmak üzere dünya da toplam 94 tane daha yapımı planlanan santral var.
şimdi sormak istiyorum ...
öncelik güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, gibi yenilenebilir enerjide olmak zorunda ama biz bu ülkelerle rekabet etmek isityorsak nükleer şart.... bizim ermenistandan (1) çek cumhuriyetinden (6) bulgaristandan (2) finlandiyadan(4) macaristandan(4) vb. ne eksiğimiz var ki biz nükleer santrali kuramayacağız. ya da güvenliğini sağlayamayacağız.


herkes çernobilden bahsediyor. ama var olan 439 santralden bahseden yok.



daha önceki cevapta da bahsettiğim gibi bu teknolojiyi birçok konuda onlardan çok önde olğumuzu saydığımız ülkeler bile kullanıyor. bizim üniversitelerimiz, mühendislerimiz, teknolojimiz bir finlandiyanın ya da bulgaristanın v.b. ki gibi olamıyacak mı.......

bence çok iyi bir çalımayla ve araştırmayla çok iyi bir nükleer santral kurup çok faydasını görebiliriz.

NOT: onlarca termik santralimiz var onların zararı yok da mı kurduk.!!!
 
Son düzenleme:
Nükleer enerjiye ne gerek var dünyayı ısıtıp duruyoz ondansonra buzullar eriyor diyoruz. Bence hiç gerek yok güneşin ısıtması yetiyor
 
2007 yılındanberi 29000 MW ( şu andaki kurulu gücümüze yakın ) Rüzgar türbini lisansı neden EPDK da lisans bekliyor aceba ?
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ct

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst