Nükleer Santral Kurulsun Mu?

korkunun ecele faydası yok, sen işini saglam yaparsan birşey olmaz. ha biz bu işin ustesinden geliriz, yeterli teknik donanım ve bilgiye sahibiz diyebiliyorsak kurulmalı. ama kafada teknik manada soru işaretleri varsa uzak durmalı...
 
dünyada bir çok ülke nükleer enerji kullanmaya başlarken biz neden geri kalalımki
 
Bencede bütün önlemler alınarak nükleer santral kurulmalı fakat unutmayalım ki burası Türkiye heran herşey olabilir.
 
şimdi bile kurulsa nükleer santral ihtiyacın 100de 5 ini karşılar
kaldı kiii elektrik üretiminn 100de 60 şıda doğalgazdan karşılıyoruz
yunanistan vede irandan aldığımız puantaj saatindeki elektriği saymıyorum
açığımız gün vede gün artıyor kaldı ki büyüyenbir ülkeyiz
şöyle bi etrafınıza bakın n kadar çok yeni yapılan binalar vede aydınlatmalar var
çok iyi biliyorum kii 90yıllarında fazla elektriğin toğrağa akıtıldığını eeee n olduda fazla elektriğimiz bize yetmez oldu? arkadaşlarında dediği gibi doğal enerji varken üstelik beleş yawww kullanmak için bizi bekliyor nye hala kurum bişi yapmıyoda illaki özel iştraklerden bekliyor
 
Bilemiyorum ama GAP çerçevesinde yapılan barajlar % kaç kapasite ile çalışıyor?
Bu kadar akarsuya sahip bir ülkede neden yapılan barajlar bile tamami ile çalıştırılmıyor?

Elektrik pahalı ise herşeyi etkiliyor...Tüm dünya enerji için çalışmalar yapıyor.
Nükleer santrale gelmeden yapılacak şeyler var diye düşünüyorum.

Barış zamanı tamam ama petrol dağıtım hatlarına , borularına bile saldırıları görmüş bir milletiz,Sorunlu zamanlarda kendi içimizde bulunduracağımız ve bize karşı kullanılabilecek bir nükleeer bombamız olur :)

Benim fikrim bu...

Güneşi bol,suyu bol,rüzgarı bol,toprağı bol, hammaddesi bol (güneş enerji panelleri ana maddesi silisyum) Ülkemde....Ama sanırım dışarıdan bişileri almak daha tatlı oluyor (aracılar için...)

Saygılar
 
2007 yılında Lisans müracaatı yapılmış ( kaynak EPDK ) 29000 MW RES kurulum müracaatı
vardır.Bu rakam,şu andaki kurulu güçten fazladır.Lisans verilmesi halinde,bu güce yakında
PV sistemi ile enerji üretimi yapılabilir.Bu konu,siyasi bir konudur.Aynı zamanda,çıkarların
çarpıştığı bir konudur.Bu konuya karar vermek için,vatandaşın fikrini almak ! hiçbir zaman
sözkonusu olmaz !Büyüklerimiz ! ne diyorsa o !
 
ülkemizdeki yenlenebilir enerji kaynaklarını kullandıktan sonra düşünülebilir..fakat dogal kaynak olarak TÜRKİYE'DE maalesef ağırlıklı olarak dogal gaz kullanılıyor.. üretilen elektriğin yanlış hatırlamadıysam %58 kadarı dogal gaz çevriminden üretiliyor ..dogal gaz çevrim santrallerininde havayı ısıttığını unutmayalım .. ayrıca gazıda ithal ediyoruz ..
 
Bu konu Üniversitede bitirme projemdi.Bir karadenizli olarak yakın çevremde çernobil olayından etkilenen kişiler olmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmasıyla verimli bir enerji kaynağı olarak görüyorum.Mevcut kaynakların yavaş yavaş tükenmesiyle alternatif enerji kaynaklarına yönelmek zorunda kalıyorsunuz.Örneğin Fransa enerjisinin %77'sini nükleer santrallerden sağlıyor.Bir çok avrupa ülkeside yoğun bir şekilde bu konu üzerine duruyor.Sinop başta olmak üzere 3 ilde daha nükleer santral kurulmasıyla ilgili ihaleler olduğunu biliyorum.Ama herkesin alkında çernobil ve sonrasında ilgili makamların hiç bir şey olmamış gibi üzerine demli bir çay içmesiyle olaylar geçiştirildi.Acıları sonradan çıkıyor.Belirtiğim gibi geçmişlerden ders çıkarırsak ve gerekli önlemler alırsak faydalı olacağını düşünüyorum.
 
derin düşünen yok gördüğüm kadarıyla. nükleer santralin asıl kurulum amacı nükleer silahlanmadır. santral yapımını bahane ederek kimyasal temini daha kolay yapılır. nükleer santral paravandır bana göre. dikkat ettiyseniz nükleer silahları bulunan ülkelerin çoğunda santralde mevcuttur. bence yapılsın. öyle süngüyle g3 le olacak iş değil savaş. tedbirli olmak lazım tarihten örneklerini saymama gerek yok bütün dünya bir olup ülkemizi işgal etmeye kalktı. tekrar yapmayacaklarının garantisi yok.
saygılar...
 
arkadaşlar bende nükleer santrale karşıyım.ama türkiyede karşıyım.çünkü bence nükleer santrale en son baş vurmak lazım.türkiyede de hidroelektrik santral kurmak için gerekli ortamlar var.termik santraller içinde aymı ortamlar var.böyle zararsız şeyleri kullanmaktansa neden nükleeri seçip kendimizi riske atalım demi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst