MOTORUN KENARLARINDA SİYAH İS GİBİ BİR İZ CIKIYOR

Katılım
16 Şub 2010
Mesajlar
382
Puanları
1
Yaş
31
Bi restoranda 2 adet 1.8 kw lik aspiratör motoru var.bu motorlar kuvvetli olduğu için mangal ve ocaktan herhangibi bir tehlikeye karşı motorlara hız kontrol yapmaya karar verdim ve yaptım.dimmer ile hız kontrol yaptım yanlı motoların kenarlarında siyah is gibi aynı aralıklarla iz çıktı herhangibi bir tehlike arz edermi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadasım bu motor nasıl bir motor is cıksa bile klemens kutusundan cıkar peteklerin arasındamı olusuyor,ve söyle devirleri düsürdügün için duman iz bırakıyor olmasın.
 
motorları kontrol ettim 2 gün önce.sabah erkenden ocaklar yanmadan motorları devir ayarı yaparak elimi stratorun üzerine koydum ısınma varmı diye ısınma olmadı izlerde elinle uzerinden gectiğinde toz siler gibi sildim.buda duman iziymiş :).motorlar calsıtırdığımda kenarlarından hava cıkısı olduğunu fark ettim anladımki bu izler dumanmış :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst