Motorlar neden direk üçgen bağlı?

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla frekans konvertörü devir ayarı yapabilmek için kullanılıyor. Softstarter ise bir yolverme aracı. Eğer devir ayarı yapmaya ihtiyacınız yoksa softstarter kullanmalısınız. Çünkü ikisi arasında maliyet farkı var. Biz 510kW lık softstarterler kullanıyoruz dalgıç pompalarda. Yükte kalktıkları halde bir sıkıntı yaşamadık bugüne kadar...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn erolbin arkadaşım yük altında kalkan motorlar vardır. Yük momenti motorun atalet momentinden fazla olursa rotor kilitlenir.Bkn kilitli rotor deneyi sekonderi kısadevre edilmiş trafo gibi çalışır süre uzarsa yanar. Yıldız-üçgen yolvermede yıldız kalkışında motor atalet momenti nominal değerin 1/3'ü kadardır. Anlatmak istediğim olay bu. Direk yol vermede oluşan ani yük akımı gerilimi fazla düşürmemelidir zira moment gerilimle orantılıdır bu durumdada sıkıntı yaşanır. Yük altında kalkış mevzusu derin bir konudur.Kitapta 5kw üzeri yıldız-üçgen yolverin diyor hemen bağlayalım bu motor 20kw demekle olmuyor sistemi iyi analiz etmek gerekir.

ben cetvel falan bilmem .bukadar yıldan beri gördüğüm kadarı ile klitlenen motorda görmedim.
45 KW motora tamyükde y/üç. yol verdim gayet güzel çalıştı.zaten motor üreticisi o motora y/ü yol veremeyeceksen üçgen olarak üretmez.
sonuçta üretim yapan mühendis arkadaşlarımız da bu işin hesabını oldukça iyi yapıyorlar .yani işlerinin ehili ler
 
ben cetvel falan bilmem .bukadar yıldan beri gördüğüm kadarı ile klitlenen motorda görmedim.
45 KW motora tamyükde y/üç. yol verdim gayet güzel çalıştı.zaten motor üreticisi o motora y/ü yol veremeyeceksen üçgen olarak üretmez.
sonuçta üretim yapan mühendis arkadaşlarımız da bu işin hesabını oldukça iyi yapıyorlar .yani işlerinin ehililer


Olaya neden cephe alır tarzda karşıt fikir üretmek için çaba harcar tarzda yaklaştığınızı anlamakta güçlük çekiyorum !!!
Konuyla ilgili değindiğim iki önemli husus var. Birincisi motora Yıldız-üçgen yolveriyorsan yük momentini hesaba katmalısın arkadaşım. Yıldız çalışmada moment 1/3'dür. Kule vinç motoruna ağır yük altında kalkma durumu olan motorlara neden yıldız üçgen yol verilmez bir araştırın. Motor üreticileri üçgen çalışmaya göre üretim yaparlar konunun motor üreticileri ile bir alakası yoktur. Uyarı amacı kullanım hatalarını önlemeye yöneliktir.
İkinci bahsetmiş olduğum husus motorlara direk yol verilebildiği bunun mümkün olduğunu cetveldende rahatlıkla görebilirsiniz dedim ve 10 senelik çalışma hayatımda bunun örneklerini gördüğümü sorun yaşanmadığını belirttim.

Saygılar sunarım...
 
Eğer hız kontrolü yapmayacaksan invertere hiç gerek yok boşuna fazla para verirsin.Soft starter yumuşak kalkış sağlar ve yol aldıktan sonra devreden çıkarlar.motorlar kalkmaz diye endişelenmene hiç gerek yok.İnverter veya soft starter ayarları iyi yapıldıktan sonra her türlü motorun yükünü kaldırırlar.
 
coşkuns kardeşim siemens softstarter siparişi verdim. eğer elüvatörler dolu kalkmazsa parasını benden alırlar :). ben sizlere sonucları bildiririm. ilgilenen arkadaşlara ayrıca teşekür ederim. herkese bol kazançlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,607
Mesajlar
919,007
Kullanıcılar
450,608
Son üye
cemaliev

Yeni konular

Geri
Üst