motor termiği neden açmaz

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
değerli ustalar motor termiğinin açmayıp güç devresinin sigortasının açmamasıvede buna bağlı olup bir panoyu besleyen ana sigortanın açması ne anlama gelebilir . motor termiğinin motorun çektiği akımın iki katı oluşu böyle bir arızaya sebep verirmi saygılarımla.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
motor termiği motorun yükteki çalışma akımının biraz üstüne ayarlanır.seçilirkende termik motorun yükteki akımını içine alacak şekilde seçilir.senin termik baya büyük degere sahip tabiki motorun zorlanmadan yanma ihtimali yüksek.kesin.ama ana giriş sigortasının açması panoya baglı olan sistemlerin toplam akımı ile alakalı.zaten motorun ana sigortası daha önce atması lazım.fakat sigortaların tipleri veya cinsleride önemli. motor termiğinin iki katı olması ana giriş sigortasının atması ile hiç alakası yoktur.
 
sn sürekavcısı geçen sorduğunuz sorunun hemen hemen aynısı. Güç devresi ile kumanda devresi birbirinden ayrıdır. Termik güç devresine girer. Termik attı diye kumanda devresinin sigortası atmaz. Termiğin atma sebebide dediğiniz gibi üzerinde set edilen akım limit değeri aşıldığı için atar. (aşırı yükten dolayı aşırı akım çekilmesi, kısa devreden dolayı çekilen akımın sonsuza gitmesi)
 
Termık röle, aşırı akımda, sigorta ise kısa devrede atar, böyle biliyorum. Röle akımının yuıksek ayarlanmasıda normalde atmaması için bir gerekçe. O kadar yükseğe ayarlıayacak oldukdan sonra kullanmaya gerk yokki..
 
sn sürekavcısı sistemde kullandığınız termiğin aşırı akım değeri çok yüksek oldugundan termık acma yapmıyor gecen akım sigortanın max akım değerine ulaştığından sigorta atıyor olay bundan ibaret kendınde problemi çözmüşsün zaten kolay gelsin
 
termik ayarını motor etiketindek degerin 1.1 katıyla carp veya morun yukte cektigi akımı pens ampermetreden ölçerek 1.1 ile carparak ayarla sigortanın atmasına gelince motor yıldız/üçgenmi baglı motorun gucu ve sigortaların degerleri ne
 
Termik ayarı,motor etiket değerine ayarlanır.Termiğin,görev yapmaya başlama sınırı
1,1 x In den itibaren başlar.Siz,1,1 ile çarparak ayar yaparsanız,motorun yanmasına
sebep olursunuz.Motor Y/Ü çalışıyor ise,termiğin,kol üzerine konması gerekir.12/1 say-
fasına bakınız.1,1x In değeri,asimtot noktasıdır.
 

Ekli dosyalar

  • 12-Termik_roleler.pdf
    235 KB · Görüntüleme: 53

Forum istatistikleri

Konular
128,241
Mesajlar
916,118
Kullanıcılar
450,049
Son üye
elm3ss

Yeni konular

Geri
Üst