motor seçimi

merhaba,

firma adı vermem yanlış olabilir diye firma adını yazmıyorum fakat türkiye'de faaliyet gösteren bir redüktör firmasının bu konuda dökümanları bulunmakta, dökümanlarda çeşitli uygulamalar için gerekli motor ve redüktör seçimlerinin yaklaşık hesaplamalarının nasıl yapılabileceği anlatılıyor ve örnek uygulama analizleri de bulunuyor. dilerseniz o dökümanlardan faydalanabilirsiniz.

bunun dışında transport tekniği üzerine bir kaç güzel türkçe kaynak vardı zamanında benzer ve farklı projelerde yararlanmıştık o tarz kitaplar da edinebilirsiniz.


bu arada hassas hesaplama gerekirse diye yazıyorum; sadece tekerleğin yuvarlanma sürtünmesi direncini hesaba katmışsınız fakat muylu - yatak sürtünmeleri, tekerlek göbeği - alın yüzeyi sürtünmeleri, tahrik elemanlarının sürtünmelerinin dirençleri de hesaplanmalı, tabi bunun uygulanması işten işe değişkenlik gösterir, çok elzem değilse yapılmayabilir.

son olarak kullanılacak rayların ve tekerleklerin dökümanları bulunmakta bunlardan da hesaplamalar sırasında yararlanılabilir.

iyi günler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…