Motor sürücü ve Motor arasındaki ilişki ve Verimlilik?

kaanrevan

Üye
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar. Bir yarışmaya katılacağız. Benim elektrik motorları ve motor sürücüleri ile ilgili çok teknik detaylarla ilgili bilgim yok.

Yarışmamız verimlilik üzerine. Yani en az enerjiyi harcaması üzerine.

Kelly nin KLS7230n modelini almayı düşünüyoruz. Bu motor sürücü 3000w-4000w motorları sürebiliyor. Biz bilerek yüksek değer motorları sürmesi için bu modeli seçtik çünkü ilerde motorları güçlendirebileceğimizi düşündik. Ancak motorlarımız bu yıl 1000w olarak seçtik. Acaba bu motor sürücünün bu 1000W motor ile çalışmasının verimlilik açısından bir farkı olur mu? Yani 1000-2000w aralığında motorları süren daha uygun fiyatlı motor sürücüler var. Bunları kullanmak daha az akımla çalışması gibi bir durum oluşturmaz değil mi? Tekrar edeyim amacımız en az Wh ile yarışmayı bitirmek olacak. Bunun için yanlış seçim yapmış olmak istemiyoruz.

http://www.qs-motor.com/product/kel...th-regenerative-functions-for-3000w-qs-motor/
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sürücüyü büyük seçmeniz sizin maliyetinizi artıracaktır. Enerji tasarrufu hesabı yaparken birçok kriteri dikkate almanız gerekir. Motorlarınız yükü (fan,pompa,kompresör v.b.) önemlidir. Motorun günde kaç defa start/stop yapıldığı, motor 50Hz de yükü karşılayabiliyor mu. Ekli dosyayı incelerseniz fikir elde edebilirsiniz
 

Ekli dosyalar

  • ABB_Suruculerle_Enerji_Tasarrufu_14_Kasim_2013.pdf
    3.7 MB · Görüntüleme: 2

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst