Motor sürücülerine parametre girmek için bilgisayar kullanmak ?

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,069
Puanları
156
Yaş
39
Herkese selamun aleyküm hayırlı akşamlar.Değerli usta abilerimle kardeşlerim her açtığım konuda da belirttiğim gibi Bu konularda çok ama çok fazla acemiyim ve sizlerin de yardımları bilgileri ile hedefim olan hep bir adım daha ileri gitmeye çabalıyorum...


Şimdi sizlere en güzel sorularımdan birisini daha soracağım :

Bir fabrikada bir sürü motor sürücüsü var ve malumunuz her birisinin de markası modeli yapısı bağlantısı farklı ve bu sebeple de her birisinin parametreleri bağlantı şemaları özellikleri de farklılıklar gösteriyor.

Atıyorum A bandında bağlı bir motor sürücü arıza yaptı değiştireceğiz yerine farklı bir motor sürücü takacak isek o söktüğümüzün parametrelerini ve bağlantılarını takacağımız marka modele uydurmamız gerekiyor yok takacağımız da aynı marka ve model ise bağlantıları aynı olup parametreleri öbürküne uydurmamız gerekiyor vs şeklinde bir karmaşıklık oluyor. ( gerçi ben halen hiç birini öğrenemedim de :D )
Bu karmaşıklık da bunların hepsini akılda tutmamızı zorlaştırıyor bir sürü sürücünün manualleri olmasına rağmen ayrıca çok zaman kaybına yol açıyor her seferinde okumak uygulamak vs
Ben de şöyle bişiy düşünüyorum Elimizin altında bir bilgisayar olsa ( laptop ) ve biz bu motor sürücülerin marka ve modellerine göre yazılımlarını tedarik edip bütün bu parametre vs olaylarını direk laptop üzerinden ara bir yazılım ile sürücüye aktarıp bağlantılarını yapsak ve çalışır hale getirsek.

Soru 1 : Böyle bir sistem var mıdır ?

Soru 2 : Bu sistemin adı nedir ?

Soru 3 : Her motor sürücü ( faz nötr girip 3 faz çıkaran modeller de dahil ) bu şekilde programlanabilme özelliğine sahip olarak mı üretiliyor.


Evet değerli usta abilerim sizlerin yardımlarınızı bekliyorum.Yardım edenden de etmek isteyenden de etmeyenden ve edemeyenden de ALLAH RAZI OLSUN...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
has_artvınlı kardeşim senin dediğin tabikide var olan birşey ama her inverterin kendine ait yazılımı var ve sadece aynı tıp inverterlere kopyalanıp kaydediliyor ve inverterlerin yazılımı sayesinde uzaktan kontrol bile sağlıyabilirsin ve istediğin parametrede değişiklik yapıp invertere kaydedebilirsin ve her inverterin parametrelerinin yedeğini de alırsın forum içinde motor sürücüleri bölümünde bunlarla ilgili detaylı bilgiler bulursun kardeşim yardımcı olabildiysem ne mutlu ve kolay gelsin kardeşim.....
 
Bahsettiğiniz olay çoğu sürücü de yapılabilir.Fakat üzerinde parametre haricinde program bulunan sürücülerde işe yaramaz.Örn:Üzerinde app plus modül bulunan Control techniques sürücüsü gibi..ceyrancı59 adlı arkadaşımın da bahsettiği gibi inverterlerdeki durum böyle..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst