Motor Max. Frekans Sorunu!

22kw inverter, ucunda bağlı 18,5kw standart gamak motor , 190hz e kadar çıkıyoruz , bugüne kadar da herhangi bir sorunla karşılaşmadık.
Frekans arttıkça moment düşse de , akım artmaz, aksine düşer. yüksek devirlerde ihtiyaç olan zaten momentten ziyade hız olduğundan , moment kaybı ( arkasındaki yük çok ağır biryük değilse, bir ivmelenme kazanmışsa) çok fazla etkili olmayacaktır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ivmelenme nin söz konusu olduğu durumlarda dediğiniz gibi yüksek hızda uygulanan moment azalıyor,fakat sabit yüklerde mesela redüktörün çıkısındaki yüklerde belli noktada frekans yükselttikçe akımda artıyor çünkü yükte ivmelenme olmamaktadır.
 
Yaptıgınız makinanın moment karakteristigi yokmudur acaba. Sizin durumunzda 5.5Kw motor için en az 7.5 belkide 11.5kw sürüc seçerdim ben. Motor maksimum akımının üstüne yani ağır şartlara denk gelen sürücüyü seçmelisiniz böyle bir uygulama için.
 
55 kw motor var elimizde varsayalım max etiket deyeri 11 12 gibidir bu motor bu akımlarda uzun vadeli zaten çalışamaz invertör takıp zaten devir veremezsiniz akım kapasitesini aşıyor devir düşürmek ve kalkış açısından sürücü seçeceksem bu akıma göre enda markadan örnek vereyim 3.7 kw sürücü akımı 9.7 falan + - %2 bu akım üzerindede zaten motor çalışamıyacağı için bu sürücü idealdir çalışma şartları bunu etkiler ani kalkış ani duruş isteniyorsa bu deyişir 7.5 kw motor için 4 yıl önce kullanmış olduğum 2.2 kw sürücü halen çalışıyor
 
syn arge siz yükseltin ben çok ağır yükle çalışan bir sistemde yükseltim rahatlıkla çalışıyor... mutlaka sistemde arızalar meydana gelecek ama bu arızalar hemen geleceğini sanmıyorum mesela rulman işte bunun gibi şeyler sakın sürücünün motor etiket değerlerinin girdiğin paremetrelerden ayar yapmıyorsun max frekans paremetresinden ayarlıyorsun ben acs 800 de yaptım 1480 rpm 2000 rpm yaptım yaklaşık 8 aydır çalışşıyor hemde ağır maden sektöründe yaptım şimdidiye kadar bir problem çıkmadı sende yap dene sistemin sesini vede ısınmaları bir kontrol et rahatlıkla çalışır
 
akıma gore secerken plaka degerlerıne gore secılır tabıı kı fakat sızde sız nomınal degerlerde kullanmadıgınız ıcın plaka degerlerıne gore alacagınız urun uygun olmaya bılır. 5,5kw bır motorun 100 hz de kac amper cektıgını hesaplayıp ona göre bır surucu secmelısınız.
 
5.5 kw motor zaten etiket deyerinden daha fazla akımda çalıştırılamaz sürücü müsade etsede büyük olduğu için motor yanacaktır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,405
Mesajlar
917,329
Kullanıcılar
450,310
Son üye
amele01

Yeni konular

Geri
Üst