powerflex sürücü kalkış sorunu tecrübelisi varmı?

Katılım
18 May 2008
Mesajlar
145
Puanları
1
Yaş
39
herkese selamlar...

2.2 kw bir motor ve powerflex 4m serisi bir sürücü ile sürülüyor.
sistem normalde 25sn 30hz de ilerliyor ve 35-60sn arası duruyor. kalkış ve duruş süreleri 2,5sn ayar ve parametrelerde tespit edilmiş bir sıkıntı görülmüyor. sistemin mekaniği ise:

motor > kaplin > yüksek oranlı bir redüktör > zincir dişlisi > zincir > daha büyük dişli > mixser
şeklinde özetle 1600/1 veya 2500/1 gibi yüksek bir oran var. mekanik bir sıkıntıda ya kaplin yada zincir kopuyormuş. bizde bu sıkıntılarda yok...

sorunumuz şu sabahları ilk çalışmada sistemin kalkınmadığı söyleniyor. (yükün oturması veya kalkışa zorluk çıkarması bu sistem için normal) inverter plc den kalkış komutunu alıyor frekansta artış gözleniyor ve 3-5 sn içersinde tekrar 0hz e indiği söyleniyor(sorun temassızlık, bağlantı veya kumanda değil. ilgili parametrelerden komut dijital girişlerin sağlıklı çalıştığını ve sorun olmadığını biliyoruz.) bunların üstüne sürücü hatada vermiyor. son hatalara baktığımızda da sıkıntı yok...

yarıda bırakılmış bir işi tamamladığım bir sistem ve revizyon esnasında güç tesisatına dokunmadık ve sistem bu saydığım hata dışında sıkıntısız... uzakta olduğu içinde uzaktan çözmeye çalışıyorum ve ordaki arkadaşlar bana çok fazla yardımcı olamıyorlar (otomasyon ve kumanda konusunda çekiniyorlar diyelim)

bu sorunla veya benzeri sorun ile karşılaşan arkadaşlar. tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

benim şüphelendiğim durum.

motor klemensinin hatalı bağlanmış olabileceği:
şöyleki:
motor etiketi
Y 660V 4,6A
U 400V 8,1A
imiş...

bu motor yıldız bağlanmışsa bakır direncinden dolayı akım artamayacağından çalışılan frekans 30 hz gibi düşük bir değer olduğundan çalışma süresi kısa olduğundan ve motorda yükünde artmasıyla motor kalkınamayacak dolayısıyla sürücüde hata veremeyecek. diye düşündüm.
yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum...

beni 300 km yoldan kurtarırsınız :)

saygılarımla...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
motorun bağlantısını yazmamışşın ama dediğin gibi invertör 3 faz girişli çıkış 380 v tur motor ücgen bağlı olması lazım 3 faz invertörde motor yıldız bağlanır mantığı yaptılarsa sorun olması normaldir
 
peki sizce sürücünün hataya düşmemeside normalmidir. inanamadığım kısımda burası???
 
invertördeki etiket parametresini aşmıyorsa normaldir. o anki çekilen akıma bakılır invertördeki akım ile kontrol edilir p103 yanlış hatırlamıyorsam aksam bakmıştım bizdekilerden birine
 
Invertör 3 faz giriş olduguna göre, motorunuzun üçgen baglanması gerek, yıldız baglantıda monet düşdüğü için motor bahsettiğiniz sabah ilk çalışmada kalkınamıyor.
 
en doğru cümleyi zeybek ustam kurmuş. "moment düştüğü için kalkınamıyor" ustama teşekkür ederim.

bu arada 300 km gittim geldim. kakınma sorununu çözdüm. ama genede içime sinmedi. şöyleki; motor parametre değerlerini olduğundan fazla girdim ve akım limitini arttırdım. hala kalınma olmazsa hataya geçmeyecek fakat kalkınmama ihtimalini azalttık. durumla igili firma ile de görüştüm. durumla ilgili geri döneceklerini söylediler. net bir çözüm YOK. olursa gelişmeleri buradan aktaracağım.

Saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst