Motor/Jeneratör Setinin Kinetik Enerji Saklama Özelliği

Bilgiler icin tesekkurler..!
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dinamik konvertor çok eskiden bizde vardı elk.kesildiğinde jen.devreye girene kadar sistemi beslerdi.çok eski tekn....
 
Sayın Sn.Projessor ve hopdedix

Bu uygulamayı ben askerlik yaptıgım yerde gordum.. ve normal sekilde calısıyordu..

Elektrik varken Asenkron ile generator surekli donuyordu.. ve beraberinde ( yanlıs hatırlamıyorsam 1500kg agırlıgındaki ) volanda .. enerji kesildigi anda volan hala donmekde oldugundan generator sisteme enerji verebiliyor ( transfer panosu trisitorlerle jenaratoru sisteme baglıyordu ) bu arada disel devereye girip generator hızı ile senkronize oldugu anda volan ile dizel arasında manyetik kuplaj devere giriyor ve bundan sonrasında dizel genaratorun calısmasını saglıyordu..

adına NO BREAK diyorduk.. ( malum nato uyesiyiz bu sistem ilgili tesisat konumlandırılken amerikalılar tarafından tesis edilmiş )

Saygılarımla..

Affınıza sıgınarak.. belki konuyu anlamayarak yanlıs bir bilgi verdim..

ben bu sistemi 10 yıl once gordum.. ben gordugumde yasının benden fazla oldugunu soylemilerdi.. ki oylede gorunuyordu.. bu sistemin calıstıgını biliyorum zira gece uzun donem elektrik kesintyisi yasarsak komutanlarım beni cagırıp onlarla beraber nobetlese kontrol yapmamı istiyorlardı..
Bu arkadaşla aynı sistem de çalışmısız no break devasa bir volan... Çok eski teknoloji
 

Forum istatistikleri

Konular
128,274
Mesajlar
916,380
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Yeni konular

Geri
Üst