Motor Gücüne Göre Kontaktör Seçimi

Katılım
9 Kas 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba.
Motor gücüne göre kontaktör seçimini nasıl yapıyoruz bu konu hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi?
Yaptığım araştırmalara göre, P = V*1,73*I*cosQ bu formülden I'yı çekerek motorun çekmiş olduğu akımı buluyoruz.
Örneğin; 380V, 7,5 kW bir motorumuz var ve cosQ değeri = 0,73 olsun, gerekli işlemleri yaptığımızda I değerini 15,6 A olarak bulacaz. Çoğu web sayfasında bulunan motor gücüne göre kontaktör seçim tablolarında bu değerler için, Direkt Yol verme kontaktörü için = 16A, Yıldız-Üçgen yol vermede, Üçgen kontaktör için = 12A, Yıldız kontaktör için = 9A değerlerini veriyor.
bu değerleri hangi formüle göre elde ediyoruz. Şimdiden Teşekkürler.
Ekran görüntüsü 2021-11-09 120557.png
 
3 fazlı bir motor, normal çalışma anında 2 farklı şekilde devrede olabilir. Sargıları yıldız bağlı olarak da çalışabilir. Sargıları üçgen bağlı olarak da çalışabilir. Hangi şekilde çalıştırılması gerektiği üzerindeki etiketinden anlaşılır.

Burada soru, direk yol verme ve yıldız-üçgen yol verme durumunda kontaktörlerin boyutları ile ilgili olduğu için, incelediğimiz motor; normal çalışma anında üçgen durumda olacak olan bir motor. Böyle bir motor için direk yol verme ve yıldız-üçgen yol verme durumunda akımlar arasındaki ilişki aşağıda resimde anlatıldığı şekildedir.


Motor Yol alma.jpg
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst