Ama motorun cektigi akim etikette 11.50 amper ilk kalkinma aninnda atsa tamam dicem bes dkk sonra tiyo
Selam,
bunu bildigin halde termigi neden 16 A ayarlıyorsun ki sen.Termik değerini 11 ampere felan ayarlaman gerek.bu motorun üzerindeki full load da yani motorun tasıyabileceği maksimum yükteki akım değeridir.senin motorun normal bir sekilde devrine ulastıgında 11 amperden bile daha az bir akım cekecektir.termik 16 ampere kadar acana kadar sargıların zarar görebilir.Bence termigi biraz asagıya cekmende fayda var.Ayrıca da termik 5 dakika boyunca kalkınma akımına tolere fln saglamaz motorun kalkınması 5 dakikayı bulmuyor demi nihayetinde :) Hayırlı gunler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ben onu ilk basta 12 ampere ayarladim ilk kalkinmada hemen atti ondan sonra 16 ya kadar aldim oda 5 dk sonra atti
 
5,5 kw olarak görünüyor motor direk üçgen bağlanabilir...

Motor 1000 KW olsa bile etiketinde yıldız 660V ve üçgende 380V yazıyorsa sizde sırf tek bir motor için yeni bir trafo almayacaksanız motorunuzu 380V şebekenize bağlamanız gerekecektir.

İlave olarak fan motorları yüksüz kalkar ve onları direk şebekeye üçgen bağlayabilirsiniz.
(Fanların aldığı yükler devir sayıları ve pallerin açı/büyüklüğüne bağlıdır..)
 
Tesekkurler stage bende direk ucgen bagladim sorunum motorun cabuk isinip termik atmasi 5 dkikada 16 a mperi buluyo ve termik aciyo devremde motor koruma rolesi var iki faza maruz kalamaz anlicagin
 
Motoru boşta dene önce arkadaşım. ısınıyor diyorsun termik mecburen atacak. termiğin ayarını artırmak çözüm olmaz. yapacağın belli aspiratörle bağlantılarını kes motoru boşta dene. mekaniki sorun gibi görünüyor.
 
Yazıyor ya orada D = Delta delta demek üçgen demek, eşleşen voltajda 380V, etiketini anlamadığınız motoru mu bağlayacaksınız?
Derslerinizde lay lay lom yapmayın lütfen, iyi dinleyin...
Yıl 2013 hala yıldız üçgen muhabbeti...

Kolay gelsin..

ben de anlamıyorum [MENTION=7228]seagate[/MENTION] hakikaten yıl 2013 PLC den daha yetenekli motor sürücüler ve iş görüşmelerinde bile mühendisinden teknisyenine haala sorulan soru yıldız üçgen bağlantı şeması. Onun yerine sorsana motor sürücüde ne gibi giriş çıkışlar var soft starter ile motor sürücü arasında nasıl farklılıklar var diye a garip işveren.. soruyu soran arkadaş için demiyorum onun durumu farklı ama sadece YD muhabbetinin halen güncel olması çok enteresan..
 
ben de anlamıyorum @seagate hakikaten yıl 2013 PLC den daha yetenekli motor sürücüler ve iş görüşmelerinde bile mühendisinden teknisyenine haala sorulan soru yıldız üçgen bağlantı şeması. Onun yerine sorsana motor sürücüde ne gibi giriş çıkışlar var soft starter ile motor sürücü arasında nasıl farklılıklar var diye a garip işveren.. soruyu soran arkadaş için demiyorum onun durumu farklı ama sadece YD muhabbetinin halen güncel olması çok enteresan..
sayın jengeese sana katılmakla beraber şunu söylemek istiyorum, bir elektrikçi yıldız üçgeni kavrıyamamış ve anlayamamış ise başka yöntemler ile yol verebilmesi teknik anlamda zor diyorum. ne kadar teknoloji ilerlesede hala fabrikalarda vs ortamlarda Y Ü çok,hatta yerine göre makine imalatçıları bile hala kullanılıyor .
herkese kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst