Ama motorun cektigi akim etikette 11.50 amper ilk kalkinma aninnda atsa tamam dicem bes dkk sonra tiyo
Motorun etiketinin fotoğrafını ya da etikette yazılanlara koyarsan daha çabuk yardımcı olabiliriz sana.

Monofaze çalışıyorsa motor P=U.I.cosfi den ve cos fi'yi 1 alırsak akım 25 A çıkar bu yüzden 25'den fazla takmalısın demiş arkadaş ki cosfi'nin 1 olacağı yok.

Edit: Başka yerlerde de aynı sorunundan bahsetmişin.
3 fazlı ise nominal akımı 11,5 olarak gösteriyor ise cosfi'si 0,72 civarındadır. Taktığın sigorta karşılıyor olarak görülüyor. Pensampermetre ile bir ölçüm yap bakalım akım değeri nasıl değişiyor. 5 dakka sonra bu sorun oluşuyorsa belli ki mekanik bir zorlanma var ve ısınmaya sebep oluyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ama motorun cektigi akim etikette 11.50 amper ilk kalkinma aninnda atsa tamam dicem bes dkk sonra tiyo
380v 5,5 kw motor nominal akımı 11,5A dir.10-16 termik koydunuz nominal akıma göre ayarladınız ve termik 5 dakikada atıyorsa ,elektriksel sebepleri 2 faz kalma düşük gerilim vs bak.
mekaniksel sebepler rulman sıkışma vs incele problemini çözersin kolay gelsin
 
Evet uc fazli cbuk isiniyo acaba motorun kasnaklarindan yaparmi bu arada cok tesekkur ederim hepinize cevaplariniz icin
 
Evet uc fazli cbuk isiniyo acaba motorun kasnaklarindan yaparmi bu arada cok tesekkur ederim hepinize cevaplariniz icin
Yapabilir herhangi bir sürtünme tarzı bir olay varsa motor, gövde vs. ısınır zaten. Elektriksel olarak bir hata olacağını zannetmiyorum ama nacak_68'in dediği gibi bir bak fazlarda temassızlık var mı diye.

Birde termik düzgün çalışıyor mu bir bak. Yapabiliyorsan çalışan sağlam bir motorda bu termiği dene. Daha önce başıma geldi kompresör motorunun termiğini 50 Ampere ayarladık. Geçen akımı pensampermetreyle ölçüyoruz maksimum 43A çekiyor ancak gene de termik atıyordu. Termiği değiştirince sorun düzeldi.
 
Saol tesekkut ederim onada bakicam motorun kayislarinin sikiligi gevsekligi yaparmi peki motorun devresinde motot koruma rolesi koydun iki fazla calisamaz yani
 
Kayışlar çok sıkı ise dönme momentini zorlar bu da ısınmaya sebep olur.
 
3 fazli 4 kutuplu 5.5 kw lik bir mutfaklar icin kullanilan dumani disariya atan bir havlandirma makinesini direk ucgen bagladim 10-16Amperlik termik koydun termik 16 ampere ayarli motor 5 dk calistiktan sonra termik atiyo motorun isinip bu kadar amper cekmesinin sebebi ne olabilir

kullandığın motorun etiketini iyi inceledinizmi.motor üçgen 380 vac ile mi çalışıyor.yoksa yıldız 380 ile mi çalışıyor.sanırım senin motor yıldız 380 vac olmalı yoksa 5 dk ısınıp termik açmazdı.tekrar kontrol etmenizi öneririm.K.G.
 
Motor ısınıyor diyorsunuz bu durumda termik atması normal. 5 Dakika çalışıyor diyorsunuz düşük, yüksek, dengesiz gerilim dışında elektriksel arıza ihtimali çok az. Şimdiye bir yerlerden duman / koku gelirdi.

Mekanik arıza olma ihtimali yüksek. Kayışları attırıp çalıştırın 5.5 kW en çok 5-6 amper civarında çekmeli. Bu durumda motordan rulman sesi gelip gelmediğine bakın, 1-2 saat çalıştırın motor ısınmamalı, ön ve arka rulmanların bulunduğu bölgeleri kontrol edin fazladan bir sıcaklık var mı?

Bunlar normal ise fanın rulmanlarını kontrol edin. Fan Büyük geliyor olabilir, kasnaklar hatalı olup hızlı dönüyor olabilir, göbeği kaymış olabilir, kenarı kanadı sürtüyor olabilir ...

Devir değiştirmek için Hız kontrol cihazından başka yapabileceğiniz bir şey yok. (kasnakları değiştirmek dışında)
 
V kw A 4 kutuplu
660-690 Y 5.5 11.5
380-420 D 5.5 11.5
440-480 D 6.4 11,5

Arkadaslar yorumlqriniz icin yardim ettiginiz icin tesekkur ederim motorun etiketi bu ben ucgen bagladim motoru termikte 10-16 amper 16 amperde calistirdim bes dk snra atti acaba motorun yonune bakamiorum ama ters dondugundende yapabilirmi bagli oldugu davlumbazdqn emis yapiyo
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst